Salgs- og markedssjef Torfinn Schiefloe i Sikom. ©Fotograf Knut Randem

Ring Hytta Varm-løsningen utvikles til smarthusteknologi

Eliaden:

0

– Vi tar med oss erfaringene fra hyttemarkedet over til smarthusmarkedet. Her satser vi på enkle løsninger, der styring av varme, lys og komfort er prioritert, sier salgs- og markedssjef Torfinn Schiefloe i Sikom

– Siden 1997 har vi utviklet produkter for styring og kontroll av varme og alarm. Vi er mest kjent for Ring Hytta Varm-løsningen. Den er også tilgjengelig via smarttelefon-app, sier salgs- og markedssjef Torfinn Schiefloe i Sikom.

– Vi har levert våre løsninger til mer enn hver fjerde hytte med installert strøm i Norge. Nå tar vi med oss erfaringene over til smarthusmarkedet.

Vi skal gjøre norske boliger smarte, sier Schiefloe, som er på Eliaden for å presentere smarthusløsningene.

– Vi får mange henvendelser fra boligeiere som ønsker våre produkter. Målsettingen har derfor vært å utvikle den optimale smarthusteknologien for folk flest, både med tanke på pris og brukervennlighet. Tilbakemeldingene fra elinstallatørene som har fått presentert løsningene er meget positive. 

– Vi satser på enkle systemer, der varme, lys og komfort er prioritert. Eksempelvis har vi utviklet én enkel lysbryter som styrer alle lysene i huset. Vi har ikke løsninger som slår på kaffetrakteren klokken seks om morgenen. Det tror vi er for spesielt interessert.

– Gjennom Living-serien tilbyr vi en komplett løsning for alt av varme- og lysstyring. Dessuten tilbyr vi brann- og innbruddsalarm og varsel ved vannlekkasje eller strømbrudd. Vi er ekstra stolte over at alt utstyret er produsert i Norge.

– På Eliaden lanserer vi ovnstermostater som enkelt styrer temperaturen via Sikom Living-appen.

– Å oppgradere gamle ovner til bruk i smarthus krever store stikkontaktoverganger overalt i stuen. Det synes ingen er pent. Derfor lanserer vi i samarbeid med Glamox og Beha egne ovnstermostater som passer inn i Sikom Living-systemet.