Digiplex vant prisen i konkurranse med datasentre i Tyskland, Luxembourg og India.

Internasjonal energipris til datasenteret Digiplex på Fetsund

Datacloud Europe:

0

GK er totalteknisk entreprenør ved datasenteret, og alle fag har vært involvert i leveransen som ble tildelt prisen «Most innovative energy solution award» under årets Datacloud Europe-konferanse.

Datasenteret er på totalt 10.000 m2. Serverhallene er på 4.200 m2, og kjøles ned ved hjelp av avansert adiabatisk kjøling levert av GK Inneklima.

Også GK Elektro har svært store leveranser til senteret på Fetsund.  

– Vi har installert kursopplegg, spredenett IKT, brannvarsling, back-up løsninger, BMS, reservekraft og UPS, sier prosjektleder for elektro Knut Inngjerdingen.

Prosjektsjef for alle tekniske fag i prosjektet, Bjørn Arve Olsen, sier GK har tilegnet seg svært verdifull kompetanse og erfaring som tas med inn i tilsvarende prosjekter.

– Dette er et svært avansert datasenter, og det er i prosjektet stilt høye krav. Det har vært 2 overordnede krav: 100 prosent tilgjengelighet, og serversenteret skal ha tilstrekkelig med back-up-løsninger og sikkerhet, slik at 100 prosent oppetid kan ivaretas.

Digiplex vant prisen i konkurranse med datasentre i Tyskland, Luxembourg og India. De nominerte til denne prisen besto, ved siden av Digiplex, av Cloud&Heat Technologies GmbH i Tyskland, LuxConnect i Luxembourg, og Infosys Bangalore i India.