Campus Evenstad er den minste avdelingen ved Høgskolen i Hedmark. Foto: Statsbygg

Dette er Grønn Byggallianses mest spennende bygg for juni

Campus Evenstad:

0

– Dette er en fantastisk milepæl for Statsbygg. Ikke bare har vi levert kraft, vi har levert fornybar energi. Vi er i den rene delen av kraftbransjen, sier eiendomsdirektør Frode Meinich.

I over to år har solcelleanlegget på «Låven» gitt lys og varme til studenter og ansette ved Campus Evenstad. Den 6. mai kom anlegget for første gang på plussiden og kunne produsere strøm til strømnettet. Dette er også en milepæl for Eidsiva Energi, fordi det er første gang selskapet mottar strøm fra en plusskunde.

– For et par år siden drodlet vi i toppledelsen om at kanskje kunne Statsbygg blir netto energileverandør innen 2050, det virket som en absurd tanke da. Nå har vi begynt på den reisen for alvor, sier Frode.

Solcelleanlegget på Evenstad har produsert over all forventning helt siden starten. Gjennomsnitt for 2014 og 2015 har vært på ca. 62.800 kWh årlig produksjon, noe som ligger over hva som var prosjektert. Nytt hybelbygg og mer over på termisk oppvarming har også bidratt til å kutte strømforbruket ved campus.

– Den 6. mai som var en inneklemt dag med lite aktivitet på campus, samt meget solrik var forbruket så “lite” ved campus så vi omsider klarte å levere ut på nettet, sier driftsleder Tarald Eng-Øvermo.

Frode Meinich gratulerer og takker alle som har bidratt til forbildeprosjektet på Evenstad.

– Statsbygg kan bli en vesentlig strømprodusent når vi fortsetter å utnytte bygningene vår på denne måten, sier han.

Campus Evenstad er den minste avdelingen ved Høgskolen i Hedmark og er en av to campus ved Avdeling for anvendt økologi og landbruksfag. Høgskolen ligger i hjertet av Østerdalen, 20 km sør for Koppang.