- Se hva Norge har fått! «Constructing Excellence Awards Wales 2016» for den innovative løsning «goBIM»- En storfornøyd Nick Tune, CEO i coBuilder UK.

Norsk topplassering i britisk byggeindustri for innovasjon

coBuilder:

0

CEW Awards er en av de mest prestisjetunge utdelingene for ulike grener og prosjekter innen bygg og anlegg på de britiske øyer. Vinnerne av den tiende CEW Awards ble da også kunngjort foran 550 eminente gjester på fasjonable Celtic Manor Resort. 

-Å vinne denne prisen er den beste anerkjennelsen vi kunne fått fra den britiske byggenæringen for vårt bidrag i den pågående digitaliseringen. Prisen vil ikke bare hjelpe oss å spre kunnskapen vi besitter og våre verktøy for optimal distribusjon av korrekt produktdata, den vil også øke interessen betydelig for åpenBIM og digital byggmodellering generelt. Jeg både håper og tror at mange fler med dette vil ta skrittet fullt ut og slå følge på veien mot en heldigitalisert byggenæring bygd på åpne standarder og frie formater, sa Nick Tune, CEO i coBuilder UK, rett etter utdelingen av prisen.

goBIM – en vinner

Det norske selskapet coBuilder er det første – og foreløpig eneste – i UK som tilbyr alle produsenter av byggevarer komplette løsninger for strukturering, deling og bruk av all relevant data knyttet til sine respektive produkter. Det er imidlertid for nyvinningen goBIM – som ble lansert i mai – coBuilder vant prisen. 

-Det vi i korte trekk gjør er å løfte de mange produsentenes dokumentasjon fra flate PDF’er til dataformater som kan leses og brukes i enhver digital modell bygd på åpenBIM, med ett tastetrykk. Dette er selvfølgelig svært nyttig både under prosjektering og bygging, men har kanskje vist seg enda mer verdifullt i drift- og vedlikeholdsfasen. Uten et slikt verktøy er det rett og slett ikke mulig å lage én nøyaktig dokumentert, kontrollert, digital modell som gjenspeiler det ferdige bygget ned til dets minste bestanddel, avslutter Nick Tune.

Du kan lese mer om goBIM her: http://gobim.no/ 

…og du finner en lettfattelig informasjonsfilm om nytten og elegansen i åpenBIM her: http://buildingsmart.no/hva-er-apenbim

Bildet under: Selskapet coBuilder var godt representer da de fikk innovasjonspris i Wales.