Sandra Goeken Miles, CEO i Polybrite International sammen med Knut Ivar Mikalsen, sjef i Polybrite Norge.

Tar opp kampen mot de tradisjonelle lysprodusentene

LED-teknologi:

0

Sjef i Polybrite Norge, Knut Ivar Mikalsen, mener det er på høy tid at ineffektive lyskilder skiftes ut. Selskapet leverer både innendørs og utendørs belysning, og WiFi-integrerte lyskilder.

– Norge og EU har kommet langt i det grønne skiftet. Nå vil vi gjøre bygg og veier klare for å møte fremtiden. Polybrite Norge har som ambisjon å bli markedsledende i Europa innen innovativ lysteknologi, sier Mikalsen.

Halogenpærene forbys: Fra 1. september 2018 blir halogenpærer og tradisjonelle lysrør forbudt. Polybrite tilbyr en løsning der man kan installere nye LED-pærer i de gamle lampene, i stedet for å skifte dem ut.

– Vi har en plug & play-løsning som gjør at man slipper å bytte ut selve armaturet. Dette gjør at vi raskt og effektivt kan bytte ut pærer og lysrør, sier Polybrite-sjefen. Han påstår at plug & play-løsningen kan gi besparelser i strømforbruk på mellom 50 og 80 prosent.

Tar miljøansvar med Elretur: Alle lysprodusenter omfattes av et lovpålagt produsentansvar. Elretur AS skal sørge for forsvarlig håndtering av de gamle lyskildene som Polybrites produkter erstatter. Materialgjenvinning av gamle lyskilder kan komme både produsentene og miljøet til gode, ifølge markedssjef i Elretur Guro Kjørsvik Husby.

– Mange ser på gamle lysstoffrør som søppel, men disse kan bli til nye ressurser hvis de blir behandlet riktig. Hele 96 prosent av lysstoffrørene kan nemlig gjenvinnes, sier Husby.

Markedssjefen påpeker at det er viktig å håndtere gamle lyspærer og lysrør riktig måte.

– Det er veldig viktig at lyskildene leveres hele. Ellers slipper miljøgiftene ut. De kan leveres enten til butikker som selger lyskilder, eller til kommunale gjenvinningsstasjoner, sier Husby.

Om Polybrite

Polybrite er et heleid datterselskap av Goeken Group, som ble grunnlagt i 1995 av telekommunikasjonspioneren John D. Goeken. Han er kjent for å bryte opp AT&Ts monopol, grunnla MCI i 1963 og fant opp AirFone luft-til-bakke-telefon og FTD Floral Network.

Polybrite lagde de første LED-pærene for 21 år siden, designet og patentert for den .øøamerikanske forsvaret. Disse pærene lyste opp OL i Bejing, the White Sox Stadium og vant the Innovation Award.

Selskapets hovedkvarter ligger i Shorewood, Illinois, USA.

Bildet under: Guro Kjørsvik Husby, markedssjef i Elretur.