Professor og direktør ved Stanford-instituttet Center for Integrated Facility Engineering, Martin Fischer.

Kraftig advarsel til bedrifter som ikke følger digitaliseringsutviklingen

VDC:

0

Professor og direktør ved Stanford-instituttet Center for Integrated Facility Engineering, Martin Fischer, advarer bedrifter som ikke er digitalt kyndige, at de raskt vil tape i markedet, skriver bygg.no.

VDC – Virtual Design and Construction – går ut på å effektivisere byggeprosessen ved hjelp av teknisk og styrt innovasjon, og entreprenørkonsernet Kruse Smith er blant de som ser nytten av verktøyet.

Professor og CIFE-direktør Martin Fischer holdt et innlegg under Kruse Smiths konferanse om VDC i Stavanger den 15. september, med 240 konferansedeltakere.

Center for Integrated Facility Engineering (CIFE) ved Stanford University I USA er et ledende forskningssenter for såkalt VDC.

Til Byggeindustrien sier han at han ikke er i tvil om at denne nye fremtiden vil kreve omstillinger i bransjen.

– I dag er det voldsom utvikling i visualisering, integrasjon av informasjon og i automatisering. Vi holder allerede på å bli kvitt symptomene fra den gamle byggebransjen, men vi har ennå ikke lyktes i å dra full nytte av den nye teknologien. Innovative selskaper må bruke de nye verktøyene nå. De som ikke er like innovative, må bare håpe at de er i stand til å følge etter, sier han.

Fischer gir bedriftene fem år på å legge om til en ny digital hverdag.

– Jeg sliter med å se for meg en bedrift som ikke har kontroll på den digitale byggeplassen, overleve i markedet fem år fra nå. Jeg har ikke noe tro på et selskap som opererer med 2D i en 3D-verden, sier han.

Til slutt mener han at det er unge ingeniører som oppleve de nye verktøyene som normalt. De som evner å omstille seg, kommer til å få til helt utrolige ting fremover, sier han entusiastisk.

Foredraget kan du se her – Kruse Smiths konferanse om VDC i Stavanger: