Med ITBaktuelt i dybden på byggautomasjon

ITBaktuelt har nå to år bak seg med nyheter og dyptpløyende artikler om byggautomatisering i sin fulle bredde. Det ligger mange artikler som lett kan hentes frem fra artikkelarkivet. Her det noen eksempler på artikler gjennom 2016.

0

Energismarte bygg og hvordan nye energiløsninger påvirker markedet?

For sjette år på rad arrangerer IEE, i samarbeid med Nelfo, EFO og RIF konferanse om energieffektivisering og energiløsninger i bygninger. I februar neste år utvides målgruppen med blant annet rådgivere, eiendomseiere og driftere for at disse kan lære mer om utviklingen og mulighetene som ligger i smarte bygg. Les artikkelen her…

Ungdom ser at energi og miljø er et fremtidsrettet fagområde

Høgskolen i Oslo og Akershus opplever stor interesse for studiene energi og miljø, blant unge mennesker å velge utdanning der. Og for jenter er dette en attraktiv vei inn i byggebransje. Mastergrad er målet for mange, for å sikre seg topp jobb. Les artikkelen her…

Utviklingen går fort – hva betyr dette for moderne bygg?

– Små og store enheter tilkoblet et IP-nettverk kan i dag utgjøre 25-40 prosent av energiforbruket i en bygningsmasse, og kan derfor representere et stort innsparingspotensial ved å inkludere dette utstyret som en del av en større energistrategi. Begrepet Internet of Things (IoT) begynner å bli kjent, sier Trond Bersvendsen hos Johnson Controls.  Les artikkelen her…

Smarttelefon styrer lys, varme, ventilasjon, solavskjerming og dørlås

Snart kan hotellgjestene styre hotellrommet og låse opp med mobilen på ærverdige Britannia Hotell i Trondheim. Den digitale løsningen kommer fra Siemens som har inngått en avtale med Hent AS og Britannia Hotel.  Les artikkelen her…

Med andre ord; systemer for komplett byggautomasjon

I dag bygges det moderne yrkesbygg med kompliserte tekniske anlegg for lys, varme, kjøling, ventilasjon og solavskjerming, allmenn overvåkning, sikkerhet, energi- og vannmåling, vannlekkasjedeteksjon, adgangskontroll, booking, data/tele, heis, parkeringsanlegg, brann og alarmsystemer, også løsninger som ivaretar universell utforming. Les artikkelen her…

– Ved bruk av Breeam blir hele planleggingsfasen fokusert på livsløpskostnader

Imtech-sjef: – Flere og flere prosjekter har krav til BREEAM. Vi ønsker å ligge i front og skal ikke være for «lette» i forhold til våre konkurrenter på dette området. Imtech skal være ledende innenfor kompetanse og utførelse, og det krever at vi må oppdatere oss med ny kunnskap om dette kontinuerlig. Av den grunn er slike kurs nødvendige og viktige. Les artikkelen her…