Illustrasjonsfoto: Pixaba

OBOS advarer når nyopprettet selskap registrerer seg i konsernets navn

Tar forføyning:

1

-Nei, nei, vi er ikke en del av OBOS-systemet, bekrefter gründer Donatas Daukantas i Obos Bygg AS. – Det bare ble sånn da firmanavn skulle registreres, sier han.

Han fikk ”grønt lys”, som han kaller det, i Brønnøysundregistrene da registrering ble lagt inn i Enhetsregistret 16. november i fjor. Da oppfattet han at det var helt greit å ta i bruk navnet Obos Bygg AS.

-Hva står de fire bokstavene for, undrer ITBaktuelt under en samtale med Daukantas.

-Ingenting, de er bare fire bokstaver, sier han.

-Har du bevisst tatt i bruk et så velkjent navn som OBOS for å flyte på det?

-Nei, og vi har fått brev fra OBOS Eiendom angående dette, og vi skal endre navnet. Kanskje bare kalle det OB Bygg AS. Dette er ingen stor sak for oss.

OBOS på sin side sendte tirsdag ut en pressemelding der det advares mot det nyopprettede selskapet, og mer enn antyder at dette er mulig svindel i byggebransjen.

I pressemeldingen skriver de at OBOS er blitt kjent med at det i høst er registrert et firma i Brønnøysundregistrene som kaller seg Obos Bygg As.

De skriver videre at de vil snarest ta ut forføyning mot firmaet for å stanse den ulovlige bruken av navnet.

-Hvilke motiver personene bak firmaet har, vet vi ikke, sier kommunikasjonsdirektør Åge Pettersen i OBOS. Ovenfor VVSforum sier han at OBOS har forsøkt å nå personene bak selskapet uten å lykkes, og at de ikke kjenner til stifterne.

På Mittanbud.no har Obos Bygg AS allerede lagt inn informasjon om sine tjenester, og de tilbyr et bredt utvalg, slik som, sitat: ”rørleggertjenester, kjøkken, snekker/bygningshåndverkere, industri og blikkenslager, mur og betong, riving, pigging, betonsaging, prosjektledelse og byggekontroll, anleggsgartnere, grunnarbeid, asfalt/stein, malertjenester og entreprenører”.

Tre fornøyde kundeevalueringer er lagt inn på siden til Obos Bygg AS på Mittanbud.no, mellom 8. og 21. desember, alle med henvisning til utført rørleggerarbeid.

Selskapets daglige leder er Donatas Daukantas, og broren Ramunas Daukantas er styrets leder. PG Regnskap Oslo AS er det nye aksjeselskapets autoriserte regnskapsførerselskap.

I Brønnøysundregistrene er det oppført at vedtektfestet formål er, sitat:

”Byggevirksomhet, og alt som står i forbindelse med det, samt  deltagelse i andre virksomheter. Rørleggertjenester og andre  produkter/tjenester som naturlig hører sammen med dette, herunder å  delta i andre lignende virksomheter.”

Donatas Daukantas opplyser at han selv ikke er rørlegger, men at de har en ansatt som har rørleggerutdannelse fra Litauen, og at selskapet også har ansatt en snekker. 

-Er det aktuelt å ansette flere fremover?

-Ja, etter hvert som det blir mer å gjøre vil vi ansette folk, sier Daukantas. Blant annet ansette rørlegger med mesterbrev. Og så kjenner vi rørleggere som kan hjelpe oss etter behov.

I firmabasen til E24.no står det at Obos Bygg AS ikke er MVA-registrert.

Dette bekreftes av Daukantas som sier at papirer for registrering er sendt til regnskapsføreren.

-Kjenner du til domenet obosbygg.no?

Daukantas er usikker på svaret, men bekrefter at det finnes et slikt domene som skal tas i bruk senere.

Dette domenet, www.obosbygg.no er registrert 20. januar 2016, av selskapet Rav Bygg AS som er konkurs. Domenet er oppdatert 17. oktober, rett før Obos Bygg ble registrert i Enhetsregistrert. I følge bobestyrer advokat Niels R. Kiær er boet avsluttet. Daglig leder i Rav Bygg AS var Ramunas Daukantas og styreformann var Donatas Daukantas. I følge estatenyheter.no har brødrene Daukantas vært gjennom to konkurser med byggefirmaer i 2016.

-Gjort er gjort, sier Daukantas i telefonsamtalen til slutt.

I pressemeldingen som OBOS sendte ut sier kommunikasjonsdirektør Åge Pettersen at OBOS er opptatt av å slå ned på alle former for svindel og svart arbeid i byggebransjen og ber borettslag, sameier og andre være på vakt når de skal leie inn hjelp til ulike typer vedlikeholds- og rehabiliteringsoppgaver.