Badeanlegget ble planlagt, prosjektert og bygget på rekordtid.

– Et interessant prosjekt med mange spennende tekniske løsninger

Røykenbadet:

0

Nylig åpnet badeanlegget i Røyken til stor entusiasme fra lokalbefolkningen. – Vi ønsker å være gode på idrettsbygg. Det er veldig hyggelig å bidra i et prosjekt som tilfører så mye glede til nærmiljøet, forteller Thomas Høyem fra Rambøll.

Høyem har sikret sømløst samspill mellom fagene. Han har vært prosjekteringsleder fram til ferdig konkurransegrunnlag for anbudsutsendelse og kontaktperson i forbindelse med prosjekteringsgruppekontrakten. Skisseprosjektet ble påbegynt i oktober 2014 og anlegget står nå ferdig, knappe to år senere. Dette er rekord i både planlegging og bygging av et badeanlegg av denne størrelsen i Norge.

Rambøll har vært rådgiver for alle fag også arkitektur, i samarbeid med NUNO arkitektur, og landskapsarkitektur. I tillegg har de vært ansvarlig søker i alle faser av prosjektet, både på skisse- forprosjekt, konkurransegrunnlag, anskaffelse, detaljprosjektering og oppfølging i byggetiden.   

Røykenbadet har vært et veldig interessant prosjekt med mange spennende tekniske løsninger. – Vi fikk ganske frie tøyler på forslagene våre til blant annet materialvalg, så dette har blitt et påkostet og flott bygg hvor man får følelsen av at et ikke er spart på noe. Det er blant annet valgt stålbassenger istedenfor tradisjonelle flisbassenger, sier Høyem.

– Vi har hatt tett brukerinvolvering fra startfasen, og vi hadde flere møter med de som nå tar over bygget. Her fikk de komme med innspill på alt fra hvilke funksjoner som skulle inn i bygget, til hvilke garderobeløsninger som fungerer best og så videre.

– Den svært stramme fremdriften i prosjektet har vært krevende for alle involverte. Nå som vi er ferdige kan vi puste ut og glede oss over at vi har klart å skape et badeanlegg med en sterk og klar identitet i henhold til kundens forventninger, avslutter Høyem.  

Om Røykenbadet

  • Fasade kledd i Røyken-granitt. Bygget har et totalt areal på omtrent 9000 kvadratmeter.
  • Det ble boret 32 energibrønner på 300 meter hver for å møte energi- og miljøutfordringer.
  • Badeanlegget inneholder fire store stålbasseng, barnebasseng, 5m stupetårn, sklier, badstue, kafeteria, garderober og et helsebygg i tre etasjer med blant annet legekontor, tannlege, naprapat og fysioterapi.
  • Terapibassenget kan heves og senkes med hydrauliske jekker for å bedre imøtekomme brukeres behov.
  • Anlegget består også av et moderne treningssenter som blant annet inkluderer spinninghall, styrkerom og regionens største klatrevegg på over 200 kvadratmeter.
  • Utvendig finner man en velværeavdeling med både boblebad og kaldkulp i tillegg til et lekeanlegg.

Bildet under: Arkitekt Soley Karlsdottri fra NUNO arkitektur, prosjektleder for Rambøll, Thomas Høyem og Sandra Lein fra Rambøll.

Klikk på bildet under for å se detaljer i stort format.