Nå flyttes også adgangskontroll opp i skyene, i følge SALTO Systems som forteller om en ny plattform praktisk talt uten grenser. Fotomontasje: ITBaktuelt.

Skybasert adgangskontroll er grenseløs

Internet of doors:

0

-SALTO KS leverer kablingsfrie løsninger basert på batteridrevne låser, løsninger som derfor er mye billigere enn tilsvarende tradisjonelle løsninger, sier Robin Haug, og legger til at der hvor langskilter og sylindre ikke kan monteres, stiller de opp med vegglesere og dørkontrollere. SALTO KS kan skreddersys alle installasjonsstørrelser, og vil kunne oppleves som spennende også for sluttbrukere i privatmarkedet, som med bare én brikke vil kunne tilgå for eksempel både hjem, hytte, gym og jobb.

– På den måten dekkes alle typer adgangspunkter, og alle typer applikasjoner, sier han.

Han forteller at selskapet ønsket at byggeieren skal kunne styre og monitorere flest mulig aspekter ved sikkerheten. Sikkerhet skal være både funksjonell og fleksibel, og skal være uavhengig av både hvor og når. Derfor utviklet SALTO sin egen sky, som opererer med samme sikkerhetsnivå som offentlige og militære installasjoner i særlig kritiske områder må gjøre bruk av.

– Byggeier skal kunne styre og monitorere mest mulig, uavhengig av geografi og tidspunkt, i sanntid. Og skal etter eget behov kunne tilføye lokasjoner i ett og samme system, inkludert over landegrensene. Det skal ikke ha noe å si hvor du eller dine lokasjoner er. Og du skal kunne inviteres til mange ulike applikasjoner og lokasjoner på én og samme brikke. Du skal ikke måtte vente, hverken eier, operatør, ansatt, besøkende eller sluttbruker, fastslår han.

Robin Haug understreker at SALTO KS ikke bare er en avansert form for skybasert adgangskontroll. Den knytter også til seg stadig flere tredjeparts tjenester, slik som kameraovervåkning. Vi har for eksempel partnerskap med Panasonic om Cameramanager. Fordi plattformen er skybasert vil mengden integrasjoner bare øke, i og med at stadig flere systemer og tjenester går over til Skyen.

-Dette til tross: null programvareinstallasjon! Det eneste du må gjøre er å opprette en SALTO KS-konto og laste ned SALTO KS appen, sier han.

-Tanken er selvsagt at kunden skal kunne gjøre alt han vil i en og samme app. Vår KS-app integrerer stadig flere tjenester. Dermed er vi og våre samarbeidspartnere i en rivende utvikling hvor vi i raskt tempo vil kunne levere stadig mer på en og samme app – en app kunden betjener på mobilen sin, på nettbrettet sitt eller på datamaskinen sin.

– Man har ikke et ordentlig «internet of things» før man også har en forsvarlig «internet of doors.» Disse ting løper sammen, og SALTO Systems er det selskap i verden som har den dypeste kunnskapen om dette, avslutter Robin Haug, og skynder seg å legge til:

– Vår patenterte Keys as a Service gjør oss nå globalt tilgjengelige.

Bildet under: SALTOS fremstilling av Keys as a Service