De nye studentboligene på Kringsjå.

– Vi er begeistret for at SiO følger opp med stort utviklingsprosjekt

Futurebuilt:

0

– Massivtre er et miljøvennlig byggemateriale. På Kringsjå skal vi binde sammen det urbane Oslo og friluftsaktivitetene marka kan tilby studentene som bor der.  Bruk av massivtre i deler av bygningsmassen  vil utgjøre et godt symbol på nettopp dette. Det vil også utgjøre en etterlengtet kapasitetsøkning på studentboliger i Oslo, sier Helge Christian Haugen, direktør for Eiendomsavdelingen i SiO,

I oktober var det spadestikk for første byggetrinn for de nye studentboligene på Kringsjå. Det er planlagt inntil 1500 nye boliger, og nå er de første 350 igangsatt. Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) har økt ambisjonene underveis i prosjektet, og med høye mål på energi og med massivtre som konstruksjon blir Kringsjå et spennende forbildeprosjekt innen boligbygging.

– I FutureBuilt har vi etterspurt klimavennlige boligbygg i lengre tid, og vi er begeistret for at SiO har fulgt opp med et stort utviklingsprosjekt som vi tror er viktig for boligdiskusjonen framover, sier Ulla Hahn i FutureBuilt.

Sammen med SiO planlegger FutureBuilt en byggeplassbefaring før sommeren. Så det er bare å følge med på FutureBuilts nyhetssider hvis du ønsker å lære mer om prosjektet og miljøløsningene.