En hjelpende hånd i arbeidet med å sette opp timere i installasjoner og applikasjoner.

Funksjonstimer med rask installasjon uten masse tastetrykk og skrutrekker

Klonefunksjon:

0

Tavlemontører, elektrikere, maskinbyggere og andre fagfolk i el-bransjen får nå en hjelpende hånd i arbeidet med å sette opp timere i installasjoner og applikasjoner. Med Zelio NFC Timer setter Schneider Electric en ny standard for timere, både når det gjelder funksjonalitet og betjening.

Nyheten er en multifunksjonstimer med en enda smartere tilgang til oppsettet. Den programmeres nemlig direkte fra en smartphone via NFC (Near Field Communication) samtidig som den ivaretar sikkerheten via en firesifret PIN-kode.

Stort digitalt steg
En enda mer digital integrasjon av timere er noe markedet har etterspurt. Integrasjonen i timeren løser en typisk utfordring for elektrikere, tavlemontører og maskinbyggere som skal sette opp flere timere i en enkelt installasjon.

– Normalt krever det en haug med tastetrykk og bruk av skrutrekker for å finne frem til funksjonene og instillingene man vil ha. Det tar tid og det er vanskelig, om ikke umulig, å gjøre med absolutt presisjon, sier Jørgen Rasmussen, produktsjef hos Schneider Electric.

I den tilhørende appen er det enkelt og hurtig å velge den ønskede funksjonen blant de 28 mulige – ikke minst å stille inn parameterne med fullstendig nøyaktighet. Zelio NFC reduserer typisk feiljustering fra 10 prosent til kun 0,2 prosent, ifølge Schneider Elecric.

– Det korter ned en stor del av fagmannens arbeidstid, og det fjerner bryet med å nå frem til de ønskede innstillingene, sier Rasmussen.

Unik klonefunksjon sparer tid og penger
I større innstallasjoner med flere timere er det smarte oppsettet via app enda mye verdt. Smartphone-appen gjør det nemlig mulig å gjenbruke innstillingene i flere timere med et enkelt klikk via appens unike klonefunksjon.

– For en tavlebygger som skal konfigurere mange timere på samme måte er det gull verdt. Han trenger bare stille inn én timer én gang, for så å kunne klone hele konfigurasjonen over på de påfølgende timerne, sier Rasmussen.

Zelio NFC kan konfigureres uten at det er nødvendig å ta enheten ut av esken og koble den til strøm. Timeren er utstyrt med en lysdiode som gjør det enkelt for elektrikeren å se hvilken enhet som konfigureres. Med den nye timeren er det kun behov for å sette innstillingene én gang, så er alle timere klare til bruk.