Det grønne skiftet i Midt-Norge. Illustrasjonsfoto.

Nå skal Nordens største vindmøllepark på land bygges

Fosen:

0

Det er Fosen Vind som skal drifte vindmøllene og har nå tildelt Veidekke Entreprenør anleggskontrakten for den største av de seks vindparkene på Fosen i Trøndelag. Dette er den andre parken som blir påbegynt i området.

Det skal bygges 6 mil med internveier, 80 vindmøllefundamenter og øvrig infrastruktur i Storheia vindpark.

Storheia vindpark blir den største av seks vindparker i porteføljen til Fosen Vind, og den andre av vindparkene som blir påbegynt. Parken vil også bli Nordens største vindpark på land. Vindparken plasseres vest for fylkesvei 715, om lag 5 kilometer sør for Årnes i Åfjord. Planområdene ligger i kommunene Åfjord og Bjugn.

Anleggsarbeidene tar til i april/mai, og når arbeidet er ferdigstilt vil vindparken være klar for montasje av vindturbiner fra andre kvartal 2019

Den årlige kraftproduksjonen vil tilsvare strømforbruket i 50.000 norske hjem, mer enn én milliard kilowattimer.

– Vi er stolte over å ha blitt valgt og glad for å få være med på byggingen av nok et vindkraftprosjekt, dette blir det fjerde i rekken for oss i løpet av de siste årene. Byggingen av vindparker er viktige og fremtidsrettede oppdrag, og vi gleder oss stort over å ta del i det grønne skiftet i Midt-Norge sammen med Statkraft og Fosen Vind, sier avdelingsleder Erik Eiane i Veidekke.

 Oppdraget for Veidekke er verdt om lag 400 millioner kroner ekskl. mva.

[bildec]2017/08/fxl1280zx7[/bildec]