WAGOs PLS-systemer serie PFC100 og PFC200

WAGOs PLS-familie (PFC) med IT-sikkerhet direkte i kontrolleren

IT-sikkerhet:

0

Internet of Things (IoT) applikasjoner krever pålitelig automatiseringteknologi som tungt understreker IT-sikkerhet. Til syvende og sist er produksjonsdata en verdifull ressurs som må være godt beskyttet, skriver Wago i en pressemelding.

WAGO fokuserte sterkt på dette behovet under utvikling av PLS-systemene PFC100 og PFC200. De kjennetegnes ved sitt cross-platform sanntids Linux-operativsystem, som er tilgjengelig som et open-source operativsystem som kan skaleres, oppdateres og som støtter verktøy som Rsync. Følgelig kan de brukes som sikre gateways.

Den fabrikkinstallerte Linux plattformen ikke bare støtter viktige sikkerhetsprotokoller, det sikrer også at disse vil bli kontinuerlig videreutviklet takket være det store Linux® samfunnet.

WAGOs kontrollere er mer enn enkle PLS-systemer for overføring av data til skyen. Snarere er de fullverdige Linux®-datamaskiner som støtter CODESYS PLC Runtime. En ekstra fordel: ulike grensesnitt og feltbusser, slik som CANopen, PROFIBUS DP, DeviceNet og MODBUS TCP, kan også benyttes uavhengig av produsent.

Sikkerhet på alle nivåer

Alle medlemmer av WAGO PFC200 familien er også designet for å implementere dagens høyeste sikkerhetskrav i henhold ISO 27000 – avhengig av applikasjonen og risiko analysen. De gir innebygget VPN funksjonalitet basert på strongSwan pakken og OpenVPN pakken, som er en sikker kommunikasjonsløsning for Linux® operativsystemer.

Dessuten kan dataene i PFC200 allerede kodes med SSL / TLS 1.2 (Secure Sockets Layer / Transport Layer Security) kryptering. En VPN-tunnel blir så etablert direkte via IPsec eller OpenVPN og overfører dataene til sky, om ønskelig også trådløst.

Mens IPsec krypterer på operativsystem nivå, eller lag 3, sikres OpenVPN dataintegritet på applikasjonslaget (lag 5). Dette resulterer i kommunikasjonsforbindelser mellom PLS-systemene og aksesspunkter som ikke kan avlyttes eller manipuleres av tredjeparter. En oppstrøms VPN router er derfor ikke lenger nødvendig.

Klikk på foto/link for større bilde med detaljer: