Studentene ved Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) har fått et kulturhus med scene, sal og backstageområde for blant annet konserter.

Det nye studenthuset i Porsgrunn blir strømprodusent

Det nye studenthuset i Porsgrunn som åpnes 14. mars blir strømprodusent. Det er et såkalt passivhus, som innebærer løsninger for å redusere strømbehovet og har oppnådd høyeste energimerke.

0

– Studenthuset har solceller på taket som vil produsere 55 000 kWh årlig. Det betyr at studentene langt på vei blir selvforsynt med strøm, sier prosjektleder Reidar Søbstad i Statsbygg.

Det er et såkalt passivhus, som innebærer løsninger for å redusere strømbehovet og har oppnådd høyeste energimerke.

Også en del av aktivitetene i det nye klimabygget blir elektrisk. Studentene ved Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) har fått et kulturhus med scene, sal og backstageområde for blant annet konserter.

I tillegg er det café, mesanin, to barer, øvingsrom, grupperom og kontorer for studentdemokratiet.

Campus Porsgrunn har ikke hatt eget studenthus på campusen før, og bygget vil dermed være et godt tilskudd til studentmiljøet i byen åpent både på dagtid og kveldstid.

Tirsdag 14. mars er det klart for offisiell åpning.

Da skal fungerende regiondirektør Magnus Hallaråker i Statsbygg overlevere nybygget til rektor Petter Aasen og studentene ved Campus Porsgrunn.