Roar R. Johannesen, direktør GK Byggautomasjon. Foto: GK

Vil utvikle smart programvare for drift og overvåkning av tekniske installasjoner

GK og Piscada:

0

Som Nordens ledende totaltekniske entreprenør og servicepartner, ønsker GK å ta et sterkere grep rundt egenutvikling av programvare som knytter de tekniske installasjonene sammen. 

– Vi ønsker å veksle den teknologiske utviklingen ut i økt kundeverdi, sier Roar R. Johannesen, direktør GK Byggautomasjon.  

Det Trondheimsbaserte programvareselskapet Piscada AS har utviklet en åpen plattform for automasjon og industriell IT. 

– Piscada er bygd på nye generiske industriplattformer som benyttes bl.a. innen akvakultur, vannrensing og på maritime installasjoner. Utviklingssamarbeidet med en så stor aktør som GK er svært spennende for oss, sier gründer og daglig leder Kyrre Isaksen i Piscada AS.  

Praktisk anvendelse av den teknologiske utviklingen 

«Big data», «IoT – internet of things» og «machine learning» er mye omtalt i mediebildet. Konkurransen de neste årene vil bestå i hvordan aktørene i markedet makter å gi kunden merverdi ut i fra stadig mer tilgjengelig informasjon. 

– I GK betyr våre «smarte bygg-leveranser» enklere og mer kundetilpasset betjening i kombinasjon med mer kostnadseffektiv produksjon. Målet er å forutse forhold som kan forårsake driftsstans og kostbare feil samt lavere energikostnader, sier Roar R. Johannesen.  

Han er overbevist om at samarbeidet med Piscada kommer til å styrke GKs markedsledende posisjon. 

– Vår automasjonsvirksomhet binder fagleveranser på elektro, rør, inneklima og kuldeteknikk sammen til enhetlige tekniske systemer. Våre kunder har forventning om at vi gjør dette på en smartere måte i morgen enn vi gjorde i går. Vi har stor tro på at samarbeidet med Piscada skal hjelpe oss til å videreutvikle vår posisjon som markedsleder.