Schneider Electric satser på Virtual Reality til tekniske installasjoner

0

Virtual Reality (VR) og Augmented Reality (AR) skal øke brukervennligheten og skape fremtidens effektive BMS-systemer. Derfor har Schneider Electric nylig kjøpt det innovative software-selskapet MWPowerlab. Formålet med oppkjøpet er å øke utviklingen av både Virtual og Agumented Reality til bygninger, industriell automasjon og elektrisk infrastruktur.

Schneider Electric er allerede i gang med å teste VR og AR som verktøy for å øke brukervennligheten innenfor BMS og i utdanning. MWPowerlab som er ledende på tredimensjonal sanntidsteknologi, skal fremme bruk av VR og AR hos Schneider Electric.

– Oppkjøpet gir Schneider Electrics kunder adgang til avansert teknologi med høy grad av brukervennlighet. Innenfor byggbransjen forventer vi at VR og AR blir det naturlige valget for å levere operatørtrening, simulering og driftsoptimering, sier Dag Otterstad, direktør for EcoBuilding & Field Services i Schneider Electric.

Bedre ytelse og læring

Det er store forventninger til potensialet som ligger i VR- og AR-teknologiene, som bedre bygningsfunksjonalitet. Schneider Electric er overbevist om at teknologien vil heve bygningsytelsen. Dette er fordi VR og AR evner å sette brukernes behov i sentrum.

– BMS-anlegg blir generelt mer avansert, men utdanningen er ikke like oppdatert på utviklingen. VR åpner for nye måter å trekke det visuelle inn i læringen på. Da blir det lettere å teste nye tiltak uten at bruker av bygningen blir påvirket, sier Otterstad fra Scheider Electric.

Teknologien utvikler seg i rekordfart. Derfor er det viktig at bransjens utdanning og kursing også tar i bruk de nyeste teknologiene som er designet for å optimalisere bygningsdrift.