Fra venstre: Utstilleransvarlig Svein Hjelmås, markedssjef Sølvi Aasen og prosjektdirektør Svein Arnesen.

Eliaden 2018 har ekstra tidlig avspark i år

Kickoff på nettet i dag

0

Kickoff: I dag går startskuddet for påmelding til Eliaden 2018. Dette kan du nå gjøre på smarttelefon. Prosjektdirektør Svein Arnesen har godt håp om å gjenta suksessen fra Eliaden 2016. Så langt er 75 utstillere allerede forhåndspåmeldt til Eliaden 2018.

– Ca. 4 500 kvm er reservert til nå. Mange av dem som har sikret seg plass, er store flaggskip som har vært med på alle messene siden starten, forteller Arnesen.

I dag, 28. mars er det kickoff for påmelding via Eliadens nettsider, som har fått en betydelig oppgradering siden sist.

-De gamle nettsidene var ikke responsive, og de var heller ikke tilpasset mobiltelefon. Den tilpasningen må et nettsted ha i dag, fordi tiden vi bruker på mobilen er raskt økende. Nettstedet har også vært litt vanskelig tilgjengelig. Det var tungt å finne fram til den informasjonen man søkte. Med den nye løsningen skal det være mye enklere å orientere seg. Vi har også justert litt på designen, med bedre bildebruk og litt annet innhold, forteller Arnesen.

-Ikke minst skal det bli enklere for utstillerne å melde seg på. Denne gangen går startskuddet for online-påmelding to måneder tidligere enn sist. Vi ser ingen grunn til at utstillerne trenger å vente i månedsvis på muligheten for å melde seg på via nett.

-Du tok over som prosjektdirektør for Eliaden 1.oktober i fjor. Hvordan opplever du jobben så langt? Vil du styre prosjektet videre i den retningen som ble staket ut i 2016?

-Jeg synes dette en svært spennende jobb å ta fatt på, og jeg gleder meg til fortsettelsen. Vi hadde en god økning i antall utstillere og besøkende i 2016, og tilbakemeldingene viste at de var fornøyd med grepene vi gjorde da. Derfor vil vi i stor grad fortsette i det samme sporet, men med noen tilpasninger. Denne gangen vil vi legge mer ressurser i selve arrangementet. Vi vil ha et bedre serveringstilbud, og vi vil sørge for minst like god størrelse og kvalitet på seminartilbudet som vi hadde i 2016. Epinions undersøkelse etter forrige messe viste at 20 prosent av de besøkende var der først og fremst på grunn av seminarene. Vi hadde ca. 70 seminarer sist, og vil legge opp til et tilsvarende antall også i 2018.

-Mange lysutstillere har uteblitt fra Eliaden de senere årene. Hvordan vil dere jobbe for å forsøke å få dem tilbake?

-Flere av de store lysutstillerne vil nok bli vanskelige å få tilbake. De største lysutstillerne stiller ikke ut på de nordiske messene i det hele tatt. De store svenske selskapene stiller ikke engang ut på Elfack-messen. De satser kun på Light&Building og andre internasjonale messer. Men jeg tror likevel vi vil få et bedre fokus på lys på Eliaden 2018. Elektroforeningen (EFO) har 100-årsjubileum, og vil markere det på Eliaden. Det vil synliggjøre flere grupper innen EFO, også lystutstillere.

-Kommer dere til å arrangere et utstillermøte i forkant av Eliaden 2018?

-Utstillermøtet i 2016 ble en stor suksess. Vi ventet 50 deltakere, og det kom over 200. Så det vil vi gjenta. Denne gangen vurderer vi å gjøre en enda større happening ut av det, og legge inn mer faglig innhold.

-Hvordan kommer dere til å markedsføre messen for å trekke flest mulig utstillere og besøkende til Varemessen i Lillestrøm i 2018?

-I tillegg til nettsidene og fagpressen vil vi legge stort trykk i sosiale medier, som Facebook, Linkedin og Twitter. Det tror vi er de riktige kanalene for å nå ut til bransjen.

www.eliaden.no

– Et SD-anlegg med bedre
kontroll av de tekniske anleggene