Med ECOnversion-teknologien løser Galaxy VX noen av de helt sentrale utfordringene mange møter i de store datasentrene.

UPS med ECOnversion-teknologi og Li-ionbatterier

Schneider Electric vil flytte grensene for energieffektivitet

0

UPS: Med ny energiteknologi vil Schneider Electric flytte grensene for energieffektivitet, samtidig som de vil sikre billigere og mer fleksibel drift. Ambisjonene er høye for Galaxy VX UPS, utviklet for datasentre og andre store IT-installasjoner.

– Datasentre verden over vokser stadig. Det samme gjør kravene til UPS-anleggene som skal beskytte dem. Derfor er vi nødt til å heve nivået for UPS-anlegg for hyperscale-klassen, sier Jan Frantzen, Sales Manager Secure Power og ansvarlig for UPS-anlegg hos Schneider Electric.

Galaxy VX UPS er en ny serie trefasede UPS-anlegg laget for de store sentrene som krever robuste og ressurseffektive løsninger. UPS-anlegget leveres i tre belastninger, 1.000, 1.250 og 1.500 watt, men kan også seriekobles for enda større kapasitet. Anlegget skal løse en tredelt utfordring.

– Med den unike ECOnversion-teknologien løser Galaxy VX noen av de helt sentrale utfordringene mange møter i de store datasentrene. Teknologien sikrer en reduksjon av driftsomkostningene uten å gå på kompromiss med forsynings- og driftssikkerheten. Vi har jobbet hardt og målrettet for å kunne tilby en effektiv UPS til store datasentre, med fokus på risikostyring og effektiv drift, sier Frantzen.

Det var med Galaxy VX sin forgjenger, Galaxy VM, at Schneider Electric introduserte ECOnversion-teknologien. Teknologien er banebrytende fordi den gir UPS-anlegget en effektivitet på helt opptil 99 prosent.

– Det er markedets desidert beste produkt for energieffektivitet og pålitelighet. Dette har selvsagt stor betydning for våre kunder og samarbeidspartnere, sier Frantzen. Han fremhever Sydbank i Danmark, som har hatt en energibesparelse på over 500.000 kroner i første år med ECOnversion.

Det er kanskje en selvfølge, men fortsatt viktig, at et anlegg som Galaxy VX kan skaleres, mener Frantzen. I praksis betyr det at anlegget kan utvides fortløpende når behovet oppstår. Resultatet av dette er store besparelser i anleggs- og prosjektfasen.

– Kunden kan skalere anleggets kapasitet etter behov. Derfor er det ikke lenger nødvendig å investere store summer i ekstra kapasitet som det enda ikke er bruk for. Dette merkes direkte på anleggsbudsjettet, sier Frantzen.

Galaxy VX kommer med litiumion-batterier som har markant lengre levetid og tilsvarende mindre behov for vedlikehold av anlegget. Disse batteriene er også vesentlig mindre og krever langt færre dyrebare kvadratmetre.

Schneider Electric bruker den anerkjente DCMIM-softwaren, StruxureWare, til å løfte Galaxy VX. Det nyeste medlemmet av StruxureWare-familien er StruxureOn, en innovativ iCloud-service med et døgnvåkent driftssenter. Her overvåker og optimaliserer Schneider Electrics eksperter datasenteret i sanntid og kommuniserer direkte med driftsansvarliges smarttelefon.

Vellykket migrering av Onninen
til EVRYs nye datasenter

Galaxy VX med åpne dører.