Nicklas og Peter ser lyst på fremtiden, med elektrikerfag som springbrett i yrkesvalg og fri fra studiegjeld. Foto: Sigrunn Hernes, Caverion.

Beste karakter på fagprøven er hva ITB-teknologien trenger

Tidligere lærlinger og nå elektrikere i Caverion avd. Oslo Large Project, Nicklas Heggeli og Peter Thøgersen, kan pustet lettet ut. Fagprøven er bestått, med beste mulig karakter, og fremtiden sikret.

0

Tidligere lærlinger og nå elektrikere i Caverion avd. Oslo Large Project, Nicklas Heggeli og Peter Thøgersen, kan pustet lettet ut. Fagprøven er bestått, med beste mulig karakter, og fremtiden sikret.

Peter er ikke i tvil om at fagutdannelsen var det riktige valget.

– Jeg har kompiser som sitter med studiegjeld oppover ørene, mens jeg begynte tjene penger med én gang jeg var ferdig på videregående, sier Peter.

Nicklas nikker bekreftende.

– Ikke bare er det et flott yrke, men det gir så utrolig mange valgmuligheter i etterkant.

Selve fagprøven var krevende, det skal ikke bare fungere, men også se pent ut. Gutta har begge to fått god opplæring, som forberedte dem godt til fagprøven.

– Vi har fått mye ansvar og fått lov til å prøve ting selv. Underveis har vi fått veiledning og hjelp fra kolleger som er mer erfarne, forteller Nicklas.

– Ja, de har gjort en god jobb med å lære oss opp, og sørget for at vi har fått en god start på arbeidslivet, legger Peter til.

– Vi vil gjerne takke alle kollegene våre for alt de har lært oss. Alle har vært så utrolig hjelpsomme og hyggelige gjennom hele lærlingtiden, sier de to.

Moro å følge ungdommen

Ressursansvarlig i Oslo Large Project, Dag Hesland, er tydelig stolt av sine to nyeste elektrikere, og synes det er moro å følge ungdommen gjennom læretida.

– Både Peter og Nicklas har gjort en god innsats helt fra start. Da blir de tatt på alvor av kollegene sine, og får respekt, sier Dag.

Til daglig jobber både Nicklas og Peter på elektroentreprisen på for Bane NORs nye jernbanetunnel Farriseidet.

– Tunellarbeid er skikkelig moro. Det å gå rundt i en stor tunell før den er åpnet er noe helt spesielt. Det er mørkt, vinden uler, og det er stort. Skikkelig kult arbeid, avslutter de to ferske elektrikerne.

Ressursansvarlig i Oslo Large Project, Dag Hesland i midten og Nicklas Heggeli (t.v.) og Peter Thøgersen. Foto: Sigrunn Hernes, Caverion