Illustrasjonsbilde/New China

Kinesisk mann har “giftet seg” med robot han selv har laget

LITT HELGELESING

0

Etter å ha gitt opp håpet om å finne den store kjærligheten, tok mannen like gjerne saken i egne hender. Zhen Jiajia (31), en kinesiske ingeniør innen kunstig intelligens, giftet seg nylig med roboten Yinggying som han bygget for ett år siden, rapporterer The Guardian, gjengitt på Innomag.no.

31-åringen var angivelig lei av maset til familien om å finne seg en dame å gifte seg med. Etter å ha “datet” roboten i to måneder inviterte han derfor familie og venner til bryllup. Giftemålet er dog ikke anerkjent av kinesiske myndigheter.

I følge World Economic Figures siste statistikk, er det i gjennomsnitt 113,5 menn per 100 kvinner i Kina i dag. Mye av dette skyldes den 40 år lange ett-barns politikken som har ført til at svært mange har valgt å ta abort eller adoptere bort barnet dersom kjønnet har vist seg å være jente. Det skjeve antallet mellom kvinner og menn gjør at opp mot 50 millioner kinesiske menn står i fare for å ende opp alene, med mindre de finner seg en utenlandsk dame, eller som Jiajia gjorde, en robot.

Til nå kan Yinggang bare lese og snakke noen få ord, men Jiajia ønsker å utvikle “kona” til også å kunne gjøre daglige gjøremål. Inntil da må han selv bære rundt på den 30 kg tunge roboten, skriver Innomag.no.