Solid State Relay (SSR) for LED-laster

Merker trøkket i markedet for releer til LED-lys

Carlo Gavazzi har utviklet et Solid State Relay - SSR

0

Carlo Gavazzi AS har utviklet et solid state rele (SSR) for LED-laster. – Dette har vi gjort etter stor etterspørsel i markedet, da LED-lys ofte har en meget høy startstrøm. Den høye startstrømmen fører til utkobling av sikringskurser, selv ved overdimensjonering, forteller produktsjef Kjell-Richard Kongstvedt hos Carlo Gavazzi i Porsgrunn.

Relèet kobler inn lasten i sinuskurvens nullgjennomgang, og gir en redusert startstrøm. Kan styre LED-laster helt ned til 0,5AAC. Maks last er 12AAC@230VAC.

– Produktet er ideelt som erstatning til dagens kontaktorløsning som typisk er både stor og overdimensjonert, mekanisk, og lager støy ved inn- og utkoblinger, sier Kjell-Richard Kongstvedt.

Generelle fordeler med SSR er at de er kompakte, har ingen mekaniske komponenter, ingen lysbuedannelser, kobler lydløst, motstandsdyktighet mot mekaniske støt og vibrasjoner, samt bestandighet mot smuss og krevende miljøforhold. Dette gir en lang levetid og høy pålitelighet, skriver selskapet i en pressemelding.

Her styres lys, ventilasjon og energimåling – regulerer trafikken i etasjer som ikke er i bruk