Garasjeanlegget ved Oslo S.

Enecon bytter til LED-belysning i Oslo S P-hus

Spesialiserer seg på lys i det "underjordiske"

0

Enecon AS har spesialisert seg på å bytte til LED belysning i parkeringsanlegg. Siste oppdrag er å ha erstattet alle de gamle T8-armaturene i Oslo S P-hus med nye LED armaturer. Det er OnePark som er oppdragsgiver og Enecon vant oppdraget i konkurranse med flere andre store elektroinstallatører. Lampene er nå installert og kunden sparer store beløp både på strøm og vedlikehold. Samtidig som det er blitt mer lys.

I Oslo S P-hus har selskapet installert en kombinasjon av 30W, 60W og 30W armaturer med innebygd batteri som ivaretar nødlysfunksjonen. LED-armaturer har ikke skadelige stoffer som bly og kvikksølv så miljøeffekten av installasjonen er også stor.

Enecon har gjort jobben fra A til Å med egne installatører. Dette kombinert med at selskapet selger armaturene direkte fra fabrikk til kunde, noe som gjør at de er konkurransedyktige på pris.

Enecon har tidligere erstattet alle de gamle T8-armaturene i Lysaker torg p-hus med nye LED armaturer. Det er Storebrand Eiendom som var oppdragsgiver.

Også her ble det installert med en kombinasjon av 30W, 60W og 30W armaturer med innebygd batteri.

Enecon fikk også kontrakt med NPRO om installasjon av LED armaturer i alle fellesområdene i Aker Brygge P-hus.  P-huset driftes av Europark.  Norwegian Property, NPRO er et norsk børsnotert eiendomsselskap som har drift, utleie og kjøp/salg av næringseiendom som eneste virksomhet. Norwegian Property AS er utviklet på initiativ av SEB Enskilda, i tett samarbeid med flere store norske eiendomsinvestorer. I porteføljen har selskapet blant annet store deler av Aker Brygge og hovedkontorer for flere store norske børsnoterte selskaper.

Gamle armaturer ble demontert og nye LED armaturer satt opp.  De gamle armaturene ble returnerert til godkjent retursted for el-avfall.  Investeringen er meget lønnsom og kunden sparer store beløp både på strøm og vedlikehold, påpekte adm. direktør Trond Leborg i Enecon i en pressemelding da selskapet gikk i gang med jobben i fjor sommer.

En stor kontrakt ble skrevet med CityCon om å installere LED-belysning i Stovner Senter P-hus i 2016. Enecon vant kontrakten i konkurranse med flere andre store elektroinstallatører. Kontrakten innebærer fjerning av gamle armaturer og installasjon av nye 30W LED armaturer. Tidligere har Enecon gjort flere jobber for Sektor Eiendom som har skiftet navn til CityCon etter at de ble kjøpt opp.

Enecon AS fremstiller sine egne LED-armaturer basert på Philips LED-moduler. De har sammen med partnere i USA, Taiwan og Kina jobbet frem det som Enecon beskriver som markedets beste teknologi, og selskapet samarbeider med en av verdens største produsenter på LED-lyskilder for kontorer, hoteller og industri.

Inngangen til parkeringsanlegget på Lysaker Torg.

Her styres lys, ventilasjon og energimåling – regulerer trafikken i etasjer som ikke er i bruk