Undervisning i lysteknikk. Alle foto: fagskolen Oslo Akershus

BIM-studentene klare for nye utfordringer i bedrift

Fagskolen Oslo Akershus med åpent hus

0

Enhver bedrift som er på utkikk etter BIM-tekniker bør komme seg på BIM Show Off fredag 16. juni hos Fagkolen Oslo Akershus. Her vil avgangsstudentene presenterer sine arbeider. I løpet av året som er gått er det jobbet mye med tverrfaglig samhandling.

Teamleder for BIM-tekniker, Ingolf Sundfør kan fortelle at det i årets kull har vært et stort fokus på samarbeid og informasjon i modellene.

-Vi har fått et eget ICE-rom der BIM-studentene kan trene på digitale byggemøter, forteller Sundfør.

ICE – Integrated Concurrent Engineering eller samhandlende prosjektering vinner stadig terreng når det gjelder å planlegge og styre byggeprosesser.

-Her kan rørleggeren, elektrikeren og tømreren som studerer BIM-teknikk ta rollene som VVS, RIE og RIB for å lære hvordan byggeprosessen kan ledes på moderne vis. Utdanningen BIM-tekniker er i realiteten en lederutdanning for de nye digitale prosessene innenfor byggebransjen sier Sundfør.

Til BIM Show Off er det invitert ca 150 fagfolk fra byggebransjen. Faglærer Lars Dagalid ved fagskolen mener det er viktig for bransjefolk å sette av noen timer denne dagen, særlig hvis man er ute etter unge mennesker som kan BIM.

–En bedrift i byggebransjen uten BIM-teknikere er som å spenne en lama foran plogen,  hjemme på gården, sier Lars Dagalid.

Det er fortsatt mulig å melde seg på, opplyser fagskolen. Se lenke til påmelding lenger nede på siden.

-BIM-studentene våre har korte, visuelle framføringer av aktuelle og spennende arbeider de har gjort i løpet av året. Mange av firmaene som kommer rekrutterer gjerne nye medarbeidere på BIM Show Off, i følge Dagalid.

Arrangement går av stabelen for sjuende gang i år, og timeplanen ser slik ut:.

Kl 9.00-10.45: Visning fra BIM-K (Konstruksjon).

Kl 10.45-12.15: Visning fra BIM-I (Installasjon).

Kl 12.15-13.00: Lunsj og BIM-småprat

– Av bedrifter som fram til nå har meldt sin ankomst er GK Inneklima, HENT, Betonmast, Stortinget, Veidekke, Graphisoft, Symetri, NTI CADcenter, Entreprenørforeningen – Bygg og Anlegg, buildingSMART Norge, Catenda, Skanska, C3 BIM, Con-Form, , Konsel, Rendra, PoB Entreprenør, Norsk Byggtjeneste, nLink, CoBuilder, Union Consult, Elektro-kontakten, Geomatikk Survey, BA-Nettverket og Insenti, forteller Sundfør.

Alt foregår ved Fagskolen Oslo Akershus, Kabelgata 10, auditoriet sentralen i 1.etasje ved inngangspartiet, Økern i Oslo.

Bindende påmelding: Klikk på linken her

Studenter lytter til foredrag av Rambøll. Nå klare til å gå ut i BIM-jobb.
Fra foredrag holdt av Rendra.
Lærer Magnus underviser i bruk av Excel. Alle foto: Fagskolen Oslo Akershus

– Her er det mange firmaer
som ansetter BIM-kyndige