Prisvinnern Easergy T300 fra Schneider Electric.

Fire års arbeid for å utvikle denne strømmåleren

Har nå fått designpris

0

Bare kort tid etter lanseringen av Easergy T300 stikker Schneider Electric av med seier under den prestisjefylte IF Design Awards-konferansen. Easergy T300 er en styrings- og overvåkingsenhet designet for å sikre kritisk infrastruktur. Teknologien utmerket seg i industrikategorien og ble kåret som best i klassen under prisseremonien i München 10. mars.

– Easergy T300 er et resultat av fire års arbeid. En IF Design Award er derfor en god belønning for våre medarbeidere og en sikker garanti for våre kunder, sier Ronny Micaelsen, visepresident for Power i Schneider Electric.

Stadig flere enheter og ikke minst personer blir koblet på nett. Dette gjør at behovet for automatisk regulering av forsyningsnettet og minimering av nedetid blir større og større. Easergy T300 er ment å svare på dette. Den benytter de nyeste innen kommunikasjonsteknologi for fjern- og nærstyring.

Schneider Electric har utstyrt strømmåleren med intelligente verktøy som skal minimere driftsstans, optimalisere nettverksytelsen og redusere driftskostnadene.

Easergy T300 er en avansert RTU-løsning som logger strøm og spenning i sanntid. Det som gjør teknologien helt unik er at flere T300-enheter kan programmeres til å kommunisere sammen.

Sammenkoblingen gjør systemet i stand til å umiddelbart varsle om feil. Via trådløs kommunikasjon og en batteridrevet reserveløsning sørger den for å gi signal så fort en linje faller ut. På den måten blir energiproduksjonen mer fleksibel og dynamisk enn dagens ordning.

Schneider Electric vinner også pris for Resi9 DB60 i industriteknologien og for Avatar ON i kategorien for byggteknologi. DB60 er en jordfeilbryter med innebygd jordfeilvern. Avatar On er en bryter spesielt tilpasset det kinesiske markedet.

– Så mye som 30 prosent
av strømmen kunne vært spart

Direktør for marked og teknologi i GK Norge, Bjørn-Osvald Skandsen