Styreleder i Energiverket Arne Hellum (t.v) og daglig leder Richard Granskogli.

Energiverket ansetter 15 nye og åpner to avdelinger

Energiverket fortsetter veksten og ansetter 15 nye medarbeidere nå i høst. – Vi skal styrke avdelingene vi allerede har i Østfold og Vestfold, – samtidig åpner vi to nye avdelinger, henholdsvis i Drammen og Ski. Det at oljefyringsforbudet har kommet, gode støtteordninger fra Enova og at markedet generelt øker gjør at vi nå trenger nye kollegaer, sier Richard Granskogli som er daglig leder for Energiverket.

0

Energiverket fortsetter veksten og ansetter 15 nye medarbeidere nå i høst. – Vi skal styrke avdelingene vi allerede har i Østfold og Vestfold, – samtidig åpner vi to nye avdelinger, henholdsvis i Drammen og Ski. Det at oljefyringsforbudet har kommet, gode støtteordninger fra Enova og at markedet generelt øker gjør at vi nå trenger nye kollegaer, sier Richard Granskogli som er daglig leder for Energiverket.

I 2010 ble Energiverket etablert i Østfold – Råde med fokus på fornybar energi og varmepumper for vannbåren varme. Siden den gang har pilene pekt nesten konstant oppover. I 2014 ble bedriften Gasellebedrift med en økning på 744% og nylig fikk firmaet to nasjonale priser: Først kom prisen for å være den forhandleren med mest salg i NIBE-konsernet, som er ledende produsent av varmepumper i Europa.

I mars kom dessuten Enova på besøk og delte ut Klimaprisen – årets Enova-tilskuddsbedrift. I 2014 ble forøvrig Energiverkets avdeling nummer to åpnet i Sandefjord.

Nå blir oljefyringsforbudet en realitet
Regjeringen innfører som ventet et omfattende forbud mot bruk av fyringsolje og parafin til oppvarming av bygninger som trer i kraft 1.1.2020. Hensikten er å redusere klimagassutslippene. Forbudet vil gjelde både oppvarming av boliger, offentlige bygg og næringsbygg (yrkesbygg).

Ingen vet nøyaktig hvor mange oljefyrer som skal erstattes med annen oppvarming, men anslaget ligger på mellom 80 – 120 000. Erfaringsmessig erstattes brorparten av disse med varmepumper som varmer opp radiatorer, vannbåren gulvvarme og varmlufts-systemer.

-Dette innebærer at det er en stor jobb som skal gjøres de neste 2,5 årene, påpeker Granskogli.

Myndighetene har kommet med gode støtteordninger og dette gjør at det i de fleste tilfeller er lønnsomt fra dag 1 hvis du går over til moderne og miljøvennlig fyring. De fleste får mellom 30 – 50.000,- kroner i støtte fra Enova, – avhengig av system som installeres.

Bør sette i gang utskiftningen nå!
Det vil bli veldig travelt for oss som driver med dette i årene som kommer. Hvis ikke forbruker setter i gang med dette nå, så vil det bli en nesten umulig oppgave å komme i mål med utskiftingen før år 2019 er omme.

-Energiverket er bekymret for at useriøse aktører kommer på banen og at prisene vil gå opp, da etterspørselen vil være stor de neste årene. Vi vil anbefale forbrukerne å spørre om 10 – 20 referanser, sjekke økonomien i selskapet og passe på at sertifiseringene er i orden før man bestiller utskifting. På den måten slipper men ende opp med et anlegg som ikke fungerer. Vi anbefaler å ta grep nå og ikke vente til siste liten, – tiden begynner allerede å renne ut hvis vi skal klare å bytte oljefyrene før fristen, sier Richard Granskogli.

Nye avdelinger i Drammen og Ski
-Vi er nå godt etablert i Østfold og Vestfold og er nå klar for å utvide med avdelinger Drammen og Ski. Vi kjenner disse markedene godt fra før og ser at behovet for en aktør som spesialiserer seg på fornybar energi absolutt er tilstede. En av grunnene til at vi fikk klimaprisen fra Enova var de utallige oljefyrene vi byttet ut og installerte bergvarme- og luft/vann varmepumper og flere av disse i kombinasjon med sol, så behovet for våre tjenester er stort i både Drammen og Follo, sier han.

-Vi merker også stor interesse, og får mye jobb fra utbyggere. Ikke bare større bygg, men også Ola og Kari ønsker miljøvennlige og kostnadseffektive oppvarmingsløsninger på nye boliger. Dette gjør at utbyggerne må tenke nytt for å få leveransene og oppdragene øker hos oss.

Vokser videre
– Vi har allerede begynt å styrke organisasjonen for videre vekst, – og fått på plass flere viktige brikker i selskapet både innen salg og montasje. Vi har også opprettet en ny stilling på markedssiden.  Stillingen som markedssjef er det Rune Solbrekke som tiltrer i august, – noe vi gleder oss til. Vi har hatt tett samarbeide med Rune i lang tid og kjenner han godt da han har jobbet hos vårt reklamebyrå tidligere. Hans erfaring og utdannelse kommer vil være med på å styrke selskapets videre fremdrift. Vi får nå rendyrket denne funksjonen på markedssiden og kan i tillegg fortsette satsningen rundt digitale og sosiale medier med full styrke.

– Totalt skal vi ansette 15 nye medarbeidere i år fordelt på rørleggere, montører, salg og ledelse. Vi har utlyst stillingene på Nav og våre hjemmesider og vi gleder oss til å få nye kollegaer, avslutter Granskogli.

Slik rangerer Enova prosjekter
innen eksisterende bygg

Illustrasjonsbilde: Michael Gaida