Juryen for årets Norsk Lyspris

Norsk Lyspris søker små og store prosjekter, og unge aktører

Norsk Lyspris 2017:

0

Lyskultur oppfordrer både små og store prosjekter til å sende inn sine forslag til Norsk Lyspris 2017. Søknadsfrist 15. september. Det handler ikke om størrelsen på prosjektene, men utførelsen. De vil gjerne ha mindre innendørsprosjekter fra privatboliger og interiør, til utendørsfasade eller mindre detaljer som er med å sette særpreg på omgivelsene etter mørkets frembrudd.

Nytt fra i fjor er kategoriene Norsk lyspris – UNG og Norsk lyspris – beste produkt eller teknologiske løsning.

Det skjer mye innenfor den teknologiske utviklingen i belysningsbransjen, det var derfor på høy tid med en pris som setter fokus på de gode tekniske og innovative løsningene som finnes på markedet i dag.

I tillegg ønsket Lyskultur å synliggjøre og løfte frem studenter og unge aktører innen lys og belysning.

Lyskultur oppfordrer søkere fra flere fagdisipliner som jobber med belysning til å søke. Dette kan være utstillinger, lyskunst, midlertidige og faste lysinstallasjoner, godkjente lysplaner etc.; samt produkter som er med på å videreutvikle belysningsbransjen – som armaturer og lamper, styringssystemer og lyskilder.

– En liten bransje trenger å få frem alle som jobber med belysning. Vi oppfordrer produsenter, interiør- og landskapsarkitekter, arkitekter og rådgivende innen elektro om å søke. Norsk Lyspris tildeles prosjektet, og et godt samarbeid mellom de ulike fagdisiplinene er en forutsetning for å lykkes, sier daglig leder i Lyskultur, Katia V. Banoun.

Årets Jury 2017

Juryen for Norsk Lyspris 2017 er en jury bestående av høy faglig kompetanse, med praktiserende aktører i markedet. Juryleder for Norsk Lyspris 2017 er Birgitte Appelong, førsteamanuensis i opplevelsesdesign ved Westerdahls.

Birgitte Appelong er førsteamanuensis i opplevelsesdesign ved Westerdals Oslo ACT. Appelong fikk sin doktorgrad fra Kunsthøgskolen i Oslo i 2016 med forskningsarbeidet “Lys i rom”. Appelong er medlem i Lyskulturs informasjon og kompetanseutvalg.

Arve Olsen er leder for Light Bureau avd. Skandinavia. Han er utdannet lysdesigner fra Høgskolen i Buskerud og har jobbet for Light Bureau i London siden 2008. Han har spilt en nøkkelrolle i Light Bureaus prosjekter i Europa og Midtøsten.

Hans Øien er elektroingeniør og Country Manager Outdoor Public Lighting, Zumtobel Group hos ZG Lighting Norway AS. Han leder utendørsteamet, som har fokus på salg av løsninger for vei og tunnel, og bistår konsernet internasjonalt med løsninger ved avanserte tunellprosjekter.

Tina Therese Larsen er rådgivende arkitekt i Husbanken Region Vest med ansvar for universell utforming. Hun har 10 års erfaring som arkitekt hos HLM Arkitektur AS, og har jobbet med ulike prosjekter, blant annet Halden Fengsel og den nye Høgskolen i Bergen.

Kyrre Andersen er kunsthåndverker og førsteemanuesis ved Høgskolen i Oslo og Akershus, ved fakultetet for teknologi, kunst og design. Han er utdannet fra Statens Håndverks- og kunstindustrihøyskole, og har utført offentlige utsmykkinger, kunstprosjekter og utstillinger i over 25 år.

Aaste Gulden Sakya jobber for Rambøll i avdeling for plan og arkitektur. Hun er landskapsarkitekt med bred tverrfaglig erfaring, og har nøkkelkompetanse i byromsforming, design av parker, plasser, gater og byrom i komplekse bysituasjoner.

Gjermund Sjøsåsen (Varamedlem) har jobbet i belysningsbransjen siden 1987. Han er elektroingeniør og daglig leder for i Luminator AS. Han har tidligere hatt lederstillinger hos belysningsleverandørene Glamox og Zumtobel/Thorn.

Hvordan påvirker belysningen miljø,
trivsel, syn og ikke minst kostnader
ved en arbeidsplass?