Pilkington Sunplus BIPV, produsert av Solaria.

Teknologi som kan tilpasses fasadeglass med energieffekt og solcelleløsninger

Pilkington Sunplus BIPV er blitt IEC-sertifisert. Det er NSG gruppen og Solaria opplyser at Pilkington Sunplus BIVP har bestått sertifiseringstesten ved Kiwa instituttet i Nederland. Produktet tilfredsstiller nå standardene IEC61215 og IEC61730.

0

Pilkington Sunplus BIPV er blitt IEC-sertifisert. Det er NSG gruppen og Solaria opplyser at Pilkington Sunplus BIVP har bestått sertifiseringstesten ved Kiwa instituttet i Nederland. Produktet tilfredsstiller nå standardene IEC61215 og IEC61730.

Sertifiseringen bekrefter at Pilkington Sunplus BIPV solcellesystemer imøtekommer krav til produktsikkerhet, design og kvalitet, skriver NSG Group i en pressemelding til Glass og Fasadeforeningen.

Pilkington Sunplus™ BIPV er et bygningsglass med ensartet utseende som gir godt innslipp av dagslys og har blendingskontroll. Termiske egenskaper og energitilskudd fungerer effektivt.

–Ved å bestå denne strenge sertifiseringsprosessen, vil NSG gruppens videre samarbeid med Solaria sikre forbrukerne den beste sikkerhet, ytelse og kvalitet. Ved å motta IEC sertifiseringen ønsker NSG gruppen å gi arkitekter og tekniske rådgivere BIPV-produkter som «sømløst» kan erstatte de tradisjonelle glassproduktene. Dette kan gjøre det mulig å satse på null-energi-forbruk og se potensialet for å generere energi i bygg, sier Sing Koo, Value Added Product Manager, NSG Group Architectural Glass Europe.

Pilkington Sunplus BIPV, produsert av Solaria, besto den obligatoriske testen for å oppnå IEC61215 og IEC61730. Sertifiseringen gjør det enklere å tilpasse Pilkington Sunplus™ BIPV i bygningsrealterte solcellesystemer integrert i isolerruter og fasadeglass.

– Fra nå av vil bygg -og anleggsindustien ha tilgang til innovative løsninger som en del av et vidt produktspekter. Pilkington Sunplus BIPV kombinerer NSG gruppens ekspertise med teknologi som kan tilpasses attraktive fasadeglass med høy energieffekt og solcelleløsninger, avslutter Sing Koo.

Lot seg imponere over
solcellefasaden i København

Nyåpnede Copenhagen International School på 25 000 m2 er kledd med en fasade bestående av en mosaikk av 12 000 solpaneler.