Beckhoff Automasjons stand som fikk hederlig omtale i 2016.

Beckhoff satser på mer byggautomasjon på Eliaden neste år

– Eliaden er den arenaen som favner om automasjonsmiljøet i Norge. Her er potensialet stort og det er mer å hente, så jeg håper det er fullt fokus på å fylle opp nettopp dette området. Byggautomasjon trenger mer oppmerksomhet, både offentlig og privat, sier daglig leder Einar Bråthen i Beckhoff Automasjon.

0

Den Tønsberg-baserte bedriften har vært med på Eliaden siden 2008 og er selvfølgelig også på plass i 2018.

– Vi setter i gang planlegging på høsten 2017, rett etter at vi er ferdige med Aqua Nor som går av stabelen i august. På Eliaden 2016 fikk vi hederlig omtale, understreker Bråthen med et tydelig håp om det samme neste år.

– Standen bruker vi å dele inn i områdene industriautomasjon og byggautomasjon. Vi kommer til å endre konseptet fra 2016 i  henhold til ny teknologi, Industri 4.0 og IoT (Internet of Things).

Han forteller at når konseptet er ferdig utarbeidet, meldes behovene inn til Beckhoffs hovedkontor i Tyskland, og de sørger for bygging og montering i messehallen i Norge.

– Under Eliaden vil vi ha fokus på våre kunder og sørge for full konsentrasjon fra vårt standpersonell under samtlige dager. Det er også svært viktig for oss at standen ser ryddig og profesjonell ut, påpeker Einar Bråthen.

– Prioriterte kunder for oss er systemintegratorer, industri, forskning, utdanningsinstitusjoner, kraftbransjen (nettleverandører), vann og avløp, utbyggere av infrastruktur (Statens vegvesen etc). Bygg trenger også mer oppmerksomhet, både offentlig og privat.

– For å få kunder innen disse segmentene bør Eliaden gå ut i ulike media og  synliggjøre alle bransjesegmenter, fastslår han.

– Når det gjelder seminarene mener jeg at vi utstillere i større grad kan bidra med innhold. Vi i Beckhoff Automasjon AS er i dialog med Eliadens administrasjon for å bidra til dette.

Bråthen forteller at det kommer produktnyheter fra Beckhoff i nær framtid. Et eksempel på dette er en fullverdig PC på 82x82x40 mm

– Hvordan ser markedet ut for tiden og har dere noen store prosjekter på gang?

– Vi representerer en tverrfaglig plattform og det ser veldig bra ut. Vi har siden vår start i 2010 som et norsk AS hatt vekst i omsetningen hvert eneste  år. Dette tror vi vil fortsette også fremover avslutter Einar Bråthen.

– Eliaden største og viktigste
fagmessen for Eaton