Panasonic lanserer en ny luft-luft utbyttemodell som har samme høyde og bredde, fester og rørstørrelse som eldre Panasonic-modeller.

Panasonic tenker marked med utskifting av alderstyngede varmepumper

0

For 7 til 10 år siden ble det installert mange luft-luft varmepumper i Norge. De fleste fungerer godt fortsatt, men det har skjedd mye med teknologien og energieffektiviteten på pumper gjennom disse årene. Mange huseiere er i markedet for å bytte ut eldre varmepumpemodeller.

I følge en pressemelding har Panasonic utviklet en modell som skal gjøre prosessen med å bytte enkel.

Panasonic viser til den nye LZ-modellen har samme fester og rørstørrelse som eldre CKP- og DKE-seriene fra Panasonic. I tillegg har den samme størrelse (høyde og bredde) slik at den kan passe inn der du har hatt varmepumpen tidligere. Det gjør byttet raskt og enkelt, uten nye hull og gjennomføringer i veggen.

– Vi merker at flere og flere ønsker å bytte ut sine eldre varmepumpemodeller. En ny pumpe går mer stillegående, har bedre systemer for rensing av luften og ikke minst er de mer energieffektive. Denne nye modellen gjør utbyttejobben raskere og enklere for installatøren ved at de samme festene kan brukes, og pumpen har samme plassering på rørene, sier Tomas Bærholm, Area Manager, Panasonic Norge og Danmark.

LZ-modellen gir varme selv om temperaturen ute går ned til -35 grader. Den er energimerket med A++ og kan stilles inn på vedlikeholdsvarme (trinnløst +8 / +15) for å holde vannrør åpne og sørge for luftsirkulasjon i bygget selv om ingen er hjemme. Dette er spesielt nyttig i fritidsboliger.

Mange ønsker å styre varmepumpen fra smarttelefonen sin. Det er blant annet praktisk for å kunne regulere temperaturen når man ikke er hjemme. LZ er kompatibel med flere ulike måter å styre den via internett. Den nye modellen bruker selvsagt også det nye kjølemiddelet R32. Dette er mer skånsomt mot miljøet og ikke minst kompressoren i varmepumpen som igjen øker livslengden på pumpen, i følge pressemeldingen.

– Nødvendig å øke kompetansen rundt installasjoner og drift av varmepumper