Ingunn Kristiansen, Marketing Communications Manager i Schneider Electric Norge.

Fortsetter suksess med Professional Energy Manager-sertifisering

Schneider Electric og Energy University

0

Tallene taler for seg: En fersk rapport fra Schneider Electric Energy University viser at registreringene på Schneider Electric sine gratis nettkurs innen energi- og datasenter-håndtering – 126 nyregistrerte deltakere i Norge i de første syv månedene av 2017 – er nesten tre ganger så mange som i Sverige og Danmark.

Norge best i flere år
– Dette bekrefter en trend som var tydelig allerede i 2014, da vi lanserte Energy University i Norge. Da registrerte Norge Nordens største antall påmeldinger: totalt 314 på ett år. Tendensen har holdt seg stabil og uendret også i de senere årene, sier Ingunn Kristiansen, Marketing Communication Manager i Schneider Electric Norge.

De mest populære kursene er «Energieffektivisering – grunnkurs», «Aktiv energieffektivisering ved hjelp av motorstyring» og «Byggstyring I: Innføring i styring av bygg».

Profesjonell energisertifisering
Et av de nye kursene i regi av Schneider Electric Energy University er Professional Energy Manager sertifiseringen (PEM). PEM er et eksklusivt program som er utviklet i samarbeid med Institute of Energy Professionals (IEP) og har eksistert i 35 år, men takket være partneravtalen mellom Schneider Electric og IEP kan kursene nå tas gratis over nettet og er lett tilgjengelige for alle energiinteresserte i hele verden.

– Ifølge analysen «World Energy Outlook» gjennomført av IEA (International Energy Agency) forblir to tredjedeler av det økonomiske potensialet til energieffektivisering ubenyttet. Kompetanseheving gjennom kurs på Energy University kan bidra til å snu dette, forteller Ingunn Kristiansen.

Energieffektivisering populært også hos betalende kunder
Populære er også Schneider Electrics kurs i regi av Schneider College, som har registrert en jevn økning i antall betalende deltakere og omsetning de siste årene – cirka +5-6% hvert år.

Kurset «KNX Basic Course», et sertifiseringskurs godkjent av KNX Association som avsluttes med en teoretisk og en praktisk eksamen,er blant de mest populære.

– Kundene forstår at våre kurs er en investering i økt kompetanse. Både tilbakemeldingene vi mottar under opplæringsøktene og de utfylte evalueringsskjemaene vi får etter kursene, viser at deltakerne er veldig fornøyde, sier Schneider College-ansvarlig Tommy Aksnes.

– Vårt neste planlagte KNX-sertifiseringskurs holdes 25. september, så gå inn på vår hjemmeside og meld deg på, avslutter Aksnes.

Knallsuksess for Energy-University

Karoline Aasgaard, Marcom Manager i Schneider Electric Norge.