Vidar Rønsen (t.v.) fra Assemblin Rør og Lars Ruen fra Assemblin Elektro er prosjektledere for oppdraget på Røakollen i Oslo.

Assemblin følger opp ambisjonene med å levere tverrfaglig

Skal levere rør og elektro for 130 Obos-leiligheter i Oslo

0

Assemblin sikret seg både rør- og elektroentreprisen på de to første byggetrinnene av boligprosjektet Røakollen i Oslo. Kontraktene har en samlet verdi på rundt 35 millioner kroner.

I Aslakveien på Røa skal OBOS bygge ca. 360 leiligheter fordelt på fem nye bygg. De to første byggetrinnene, som inneholder 130 leiligheter, skal være innflyttingsklare i august 2019.

Hovedentreprenør AF Bygg Oslo valgte Assemblin som leverandør av både rør- og elektroarbeider. Oppdragene er to separate entrepriser, men Assemblins prosjektledere Vidar Rønsen og Lars Ruen ser gode muligheter for å samordne og samarbeide om jobbene.

Flerfaglige oppdrag
– For Assemblin er det en ambisjon å kunne levere enda flere oppdrag på tvers av fagene. Etter at alle våre avdelinger i Oslo i fjor ble samlet i samme bygg i Brobekkveien, er det etablert et spennende flerfaglig miljø med korte kommunikasjonslinjer og mye kompetanse på ett sted. Oppdragene i Røakollen vil naturligvis blir håndtert som separate jobber av henholdsvis rør- og elektroavdelingene våre, men det er ingen tvil om at tett dialog mellom både prosjektledelse, baser og montører ute på prosjektet vil være en positiv faktor ved gjennomføringen av oppdragene, sier prosjektleder Lars Ruen i Assemblin Elektro Prosjekt Oslo i en pressemelding.

Starter i høst
Assemblins elektroavdeling skal levere strøm, sikkerhetsanlegg, alarm og brannvarsling i byggene. Rørkontrakten omfatter alle innvendige rørinstallasjoner, VVS, boligsprinkler, vannbåren gulvvarme og leveranse av brønnpark. Assemblin har også selv hånd om prosjektering av rørarbeidene. For øyeblikket pågår riving av de tidligere næringsbyggene fra 60-tallet på byggeplassen. Målsetningen er å komme i gang med bunnledning og jordingskabler i løpet av høsten.

Plassbygges
For Assemblin omfatter de to første byggetrinnene alle bad og WC-rom, to ventilasjonstekniske rom og ett varmeteknisk rom med tilkobling til brønnparken.

– Det ble vurdert både prefabrikkerte bad og plassbygde bad i en tidlig fase i prosjektet. Da det var flere baderomsløsninger ble det besluttet plassbygde bad. Sjaktene for baderommene er designet for å gi en god produksjon med høy kvalitet, sier prosjektleder Vidar Rønsen i Assemblin Rør Prosjekt Oslo.

Vedlikehold av brannalarm, VVS, nødlys, porttelefon og sprinkler

Avtalen med Brødfabrikken er en milepæl i vår satsing på servicemarkedet, sier servicesjef i Assemblin Henning Aaby Olsen.