Illustrasjon for lysdesignduoen Sharon Stammers og Martin Lupton som skal se på hva som er The perfect light. Foto: Light Collective,

Lyskultur med lysfest: Mer enn øyet kan se og The perfect light

Lyskultur inviterer til lysfest og Mer enn øyet kan se under årets under årets Lysets Dag i november. En rekke internasjonale fagfolk vil håve av sin lyskunnskap gjennom foredrag. Blant annet den kreative lysdesignduoen Sharon Stammers og Martin Lupton ser på hva som er The perfect light. Her blir det mye om lysets påvirkning på mennesket.

0

Lyskultur inviterer til lysfest og Mer enn øyet kan se under årets under årets Lysets Dag i november. En rekke internasjonale fagfolk vil håve av sin lyskunnskap gjennom foredrag. Blant annet den kreative lysdesignduoen Sharon Stammers og Martin Lupton ser på hva som er The perfect light. Her blir det mye om lysets påvirkning på mennesket. 

Lyskunstneren Liz West viser hvordan sansefenomener som lys og farge påvirker oss både fysisk og psykisk. Fysiker Maria Nilsson Tengelin vil snakke om viktigheten av vurdering og kvalitetsmåling av lysmiljøer.

Mangeårig strategi- og utviklingsleder i lysbransjen, Richard Taylor, vil ta opp den digitale utviklingen globalt og nasjonalt innen belysning og vil dele funn fra sin markedsanalyse av belysningsbransjen.

Den kreative lysdesignduoen Sharon Stammers og Martin Lupton ser på hva som er The perfect light, og viser et utvalg av egne prosjekter, som spenner fra arkitektoniske belysning til ulike former for lysaktivisme og utdanningsinitiativer. ​

Britiske LIZ WEST holder foredrag om Effekten av lys og farge tar for seg hvordan sansefenomener som lys og farge påvirker oss både fysisk og psykisk. Ved å fylle rom med lys og farger inviterer kunstneren tilskuerne inn, for å selv erfare hvordan de påvirkes av ulike former for lys og farge.

Den svenske forskeren MARIA NILSSON TENGELIN vil snakke om viktigheten av vurdering og kvalitetsmåling av lysmiljøer. Ved å kvalitetssikre i etterkant gjennom å kontrollere med både kvantitative og kvalitative målinger vil vi blant annet forstå hvordan humør og våkenhet påvirkes av varierende belysning.

RICHARD TAYLOR, også fra Storbritannia skal snakke om strategier i møte med det digitale skiftet, og hvordan lysbransjen kan forberede seg ved å samarbeide strategisk, investere i teknologi, mennesker og nye salgsstrategier.

SHARON STAMMERS & MARTIN LUPTON representerer mer britisk og er den engasjerte lysdesignduoen kommer for å snakke om hvordan lysdesign kan promoteres som en merverdi, og hvordan man kan formidle lysets betydning og bruksmåter.

Lysets dag avrundes med kåring og feiring av vinnerne av Norsk lyspris 2017. De nominerte presenterer sine prosjekter. Juryen ved juryleder Birgitte Appelong kårer til slutt vinneren av Norsk Lyspris 2017.

Lysdesignkontoret ZENISK vant idékonkurransen i lysdesign
for UNESCO-arven på Rjukan

Fra venstre: Juryleder Are Røysamb, direktør for Norsk Industriarbeidermuseum Runar Lia, Stefan Maassen og Kristin Bredal fra Zenisk, ordfører i Tinn kommune Bjørn Sverre Birkeland og daglig leder i Lyskultur Katia Valerie Banoun.