Morten Ameln, administrerende direktør Firesafe.

Brannsymposium med høy kompetanse og faglige diskusjoner

0

– Årets brannsymposium har mange dyktige foredragsholdere med ulik kompetanse, erfaring og ståsted i den brannfaglige diskusjonen på programmet. Jeg har store forventinger, sier Morten Ameln, administrerende direktør i Firesafe.

Den 25. – 26. oktober går Brannsymposiet av stabelen på Thon Hotel Opera i Oslo. Det er tolvte gang Firesafe samler hele bygg- og eiendomsbransjen. Årets tema er hvordan man forebygger brann i en verden i kraftig endring.

Både kortsiktige svingninger som oljeprisfall og boligprisbonanza, makrotrender som urbanisering, klimaendringer og aldrende befolkning, og konkrete hendelser som katastrofen Greenfell Tower i London danner bakteppet for årets tema.

– Arbeidet med brannsikring må tilpasses både endringer i samfunnet og nye krav. Samtidig er det de små og store valgene vi tar som avgjør hvordan vi møter forandringer og nye utfordringer. Med Brannsymposiet vil vi skape en arena for å diskutere begge deler, sier Ameln.

Brannsymposiet samler annet hvert år mer enn 100 brannsikringseksperter, myndigheter, virksomheter, og eiere og forvaltere av norske bygninger for å diskutere brannsikkerhet.

– Det er når ulike deler av bygg- og eiendomsbransjen møtes vi får de beste diskusjonene og løsningene. God brannforebygging er avhengig av at vi samarbeider, sier Ameln.

Ameln forteller at Brannsymposiet både skal bygge praktisk kompetanse om brannsikkerhet og bevisstgjøre eiere og brukere av bygninger. I tillegg er fagsamlingen en arena for å påvirke og videreutvikle beste praksis innen brannsikring.

– Målet vårt er at Brannsymposiet skal bringe det brannforebyggende arbeidet videre mot bedre, sikrere og mer lønnsomme bygg i en verden som endrer seg raskere enn noen gang.

– Sørlandet et interessant marked
med store muligheter innen brannsikring