Adm. direktør i Nelfo, Ove Guttormsen, bød på en årskonferanse som i sin helhet var viet digitalisering.

Fremtidens kunder vil være digitaliserte fra fødselen

Gjør klar for en heldigital fremtid

0

– Fremtidens kunder vil være digitaliserte fra fødselen. Elektroinstallatørene må forberede seg på en heldigitalisert fremtid, fastslo adm. direktør Ove Guttormsen da han åpnet Nelfos årskonferanse i Oslo 7. november.

Dette skriver Nelfo.no som også refererte Guttormsen på at å sikre elektroanlegg må fortsatt ligge i bunn. Men nordmenn har fått et annet forhold til elektrisitet enn tidligere, understreket han.

-GPS-baserte systemer kan bli satt ut med et klikk. Faren for spoofing, det vil si at systemer blir lurt av falske signaler, blir stadig mer aktualisert etter hvert som vi tar i bruk førerløse biler og skip uten mannskap. Pirater trenger ikke engang komme seg ut på havet, de trenger bare å styre skipene til land med falske signaler. Dette er farer vi kanskje ikke har tenkt så mye på før nå. Norge henger etter i digitaliseringen, mente han.

-Bare en av fem norske bedrifter er avanserte brukere av digitale og automatiserte systemer. Men man er i ferd med å hoppe ned fra gjerdet, sa han.

-Fremtidens kunder er heldigitale fra fødselen. De bruker telefonen til alt, unntatt å ringe. De betrakter det som dårlig service dersom de må snakke med noen. De forventer å finne oss digitalt, og de forventer at ting skjer nå. Den som vil ha en sjanse i det nye markedet, må sørge for å henge med i svingene nå, konstaterte han i følge Nelfo.

-Nye spillere melder seg i markedet, og de forholder seg annerledes til kunden. Amazon, som startet som en bokhandel, utfører i dag installasjoner. Når de skal ut til folk og installere, er det kunden som bestemmer når de skal komme. IKEA, som er et svært godt merkenavn over hele verden, har solgt solceller og hjemmebatterier siden august i år i noen land. Hvem så for seg alt dette for tre år siden? Spurte han retorisk.

Digitalisering og tverrfaglig samarbeid fra tidligfase – nøkkelen til suksess

Erichsen & Horgen iniviterer til seminar om bedre byggeprosesser. Illustrasjonsfoto.