Even Leira (.v) og Gaute Gundersen inn som midlertidig leder til ny direktør er på plass.

Even Leira bytter beite i GK, skal lede tverrfaglig samhandling

Even Leira går av som administrerende direktør i GK Elektro AS, for å gå over i ny rolle som prosjektdirektør i GK Norge AS med ansvar for tverrfaglig samhandling. GK Elektro har siden etableringen i 2014 vokst raskt. På drøyt tre år har selskapet vokst fra ingenting til en av Norges fem største bedrifter innen elektrofaget. 11 selskaper har blitt innfusjonert og GK Elektro teller i dag 500 ansatte og omsetter for over 700 millioner kroner.

0
Even Leira går av som administrerende direktør i GK Elektro AS, for å gå over i ny rolle som prosjektdirektør i GK Norge AS med ansvar for tverrfaglig samhandling.

GK Elektro har siden etableringen i 2014 vokst raskt. På drøyt tre år har selskapet vokst fra ingenting til en av Norges fem største bedrifter innen elektrofaget. 11 selskaper har blitt innfusjonert og GK Elektro teller i dag 500 ansatte og omsetter for over 700 millioner kroner.

Even Leira har ledet prosessen fra starten og mener reisen har vært spennende.

– Det har vært en meget spennende jobb og jeg er stolt av alle som har bidratt i denne prosessen, sier Even Leira. GK Elektros ansatte, samt det gode samarbeidet med søsterselskapene GK Rør og GK Inneklima, har vært en nøkkel til suksessen. Jeg vil også nevene konsernledelsen og eierne, fortsetter Leira, de har vært flinke til å ta raske og tøffe beslutninger, og vist vilje til å ta risiko som har vært nødvendig for et selskap i oppstartsfasen. Det har vært gøy og kjempespennende, sier Even Leira.

Jan Arild Wathne, administrerende direktør i GK Norge som er morselskap til GK Elektro, mener GK Elektro har kommet langt på den korte tiden.

 – Det er på rekordtid laget et solid felles fundament med kultur, systemer og kundeportefølje med bred geografisk dekning, sier han. GK Elektro fremstår i dag som en fullverdig teknisk elektroentreprenør og kan svare opp alle type prosjekter og markeder, sier Wathne.

GK Elektro er engasjert i flere store og godt profilerte pågående prosjekter, bl.a. det nye Munchmuseet, DigiPlex datasentre ved Fetsund, det nye LHL-sykehuset og verdens høyeste trebygg; Mjøstårnet i Brumunddal.

En prosess med å finne etterfølger til Leira er igangsatt. Gaute Gundersen som i dag er driftsdirektør i GK Gruppen og har hatt ansvar for virksomheten i Danmark det siste året, vil fungere som administrerende direktør i GK Elektro AS fra dags dato.

Anvendia Elektro i Moss går inn i GK Elektro,
styrker servicemarkedet

Fra og med tirsdag 21. november vil Anvendia inngå i en serviceavdeling i GK Elektro.