I et smart bygg er alle systemer integrert

Inviterer til fagmesse i Frankfurt

0
En bygning er ikke smart før all sikkerhets- og trygghetsteknologi er integrert med alle andre installasjoner og nettverk i bygget.

Etterspørselen etter sikkerhets- og trygghetsteknologi øker. Videoteknologi vokser raskest, fastslår leder Uwe Bartmann i Zentralverband Elektrotechnik- und Elektronikindustri (ZVEI) i en pressemelding fra Light+Building i Frankfurt, skriver Elmagasinet.no.

– Forklaringen er en generell økning i behovet for sikring av både den private og offentlige sfæren. De som skal utvikle konsepter for fremtidens liv i hjem og på arbeidsplasser er nødt til å ha dette i bakhodet.

Bartmann sier at sensorene i disse sikkerhetssystemene byr på nye muligheter for datainnsamling.

– Ekspertene ser for seg at tingenes internett også vil bidra til å styrke mulighetene i dette markedet. Sensorene blir stadig mindre, mer intelligente og billigere. Dette kan skape helt nye bruksmåter.

Messearrangøren peker på at digitaliseringen endrer byggeprosessene. Grenseoppgangen mellom sikkerhetssystemutvikling og andre bransjer er i ferd med å bli uklar. Dette er tema for et opplegg i hall 9.1. Her får de besøkende presentert elektroniske sikkerhetssystemer fra mer enn 40 selskaper.

Også ”Intersec-Forum”, en årlig konferanse om nettverksbasert sikkerhetsteknologi blir gjennomført i hall 9.1, parallelt med messen.

Rundt 2 600 utstillere er påmeldt til Light+Building i 2018.

Elmagasinet arrangerer fagreise til messen 17.-19. mars neste år.