Ny skybasert applikasjon for styring og overvåking av brannalarmsystemer
Fire Expert forenkler feilsøking og viser eventuelle feil i anleggene, sier produktsjef Trond Rossing i Schneider

Ny skybasert applikasjon for styring og overvåking av brannalarmsystemer

EcoStruxure Fire Expert:

0

Schneider Electric lanserer nå online-applikasjonen EcoStruxure Fire Expert, som gjør det mulig å overvåke og styre ett eller flere brannalarmanlegg fra ett sted. Fire Expert forenkler feilsøking og viser eventuelle feil i anleggene.

Ifølge DSB utførte Brann- og redningsvesenet i Norge totalt 85.580 oppdrag i 2016, og hele 57 prosent av utrykningene skyldtes uønskede alarmer. Feil bruk av utstyr, tekniske feil på anlegg og alarmer som viste seg å ikke være branntilløp, var hovedårsakene til utrykningene, noe som kunne ha vært unngått.

Man kan ikke garantere at alle brannalarmsystemer alltid skal fungere feilfritt, men ved å bruke sanntidsinformasjon fra anleggene om hvilke feil og mangler som må utbedres, kan branner stoppes raskere eller forebygges.

Schneider Electric jobber stadig med å utvikle løsninger for å øke sikkerheten i norske bygg. Nå lanseres online-applikasjonen Fire Expert for overvåking av brannalarmanlegg. Fire Expert byr på enkel og sikker sanntidsinformasjon fra brannalarmsystemet. Dataene får du tilsendt direkte på mobil, nettbrett eller PC.

Ved å direktekoble alle brannalarmanleggene mot Fire Expert, får du en samlet oversikt. Fire Expert egner seg derfor spesielt godt til offentlige virksomheter eller store industrianlegg som består av flere bygg og trenger et stort antall brannsentraler. Det passer dog også til mindre anlegg. Takket være den internettbaserte løsningen får de ansvarlige oversikt over den nåværende situasjonen på hver plass. Det forenkler prioriteringen av byggene som trenger oppfølging. Systemet viser om alt fungerer som det skal og varsler eksempelvis om eventuelle batterifeil eller feil på for eksempel røykdetektor.

– En stor fordel med å benytte seg av et nettilkoblet system, er at alle ansvarlige blir mer sikkerhetsbevisste når de har mulighet for å overvåke brannlarmsystemet i sanntid. Mange kommuner har behov for gjentatte besiktigelser av brannalarmanleggene. Med et online brannalarmsystem vil du kunne oppdage eventuelle feil i tide, og i mange tilfeller kan korrigeringer utføres over nett. Dermed unngår du unødvendige utrykninger, sier Trond Rossing, produktsjef brannalarm og nødlys i Schneider Electric Norge.

Fire Expert lagrer all data i en sikker skyplattform. Systemet kan nås hvor som helst fra PC, nettbrett eller smarttelefon, og det krever ingen programvare.

Kort om Fire Expert

  • Sparer tid; ansatte med en mobil enhet vil kunne utføre korrekt testing av detektorer og andre enheter
  • Samlet oversikt; systemet informerer om status og mulige feil uten å kreve fysisk nærvær til anlegget
  • Rask, effektiv service og vedlikehold av anlegget; Fire Expert forenkler feilsøking og viser tydelig enheter med feil
  • Overvåking og styring av flere systemer samtidig med bare én konto
  • Oversiktlig og sikker lagring av testrapporter
  • Sikker skyplattform
  • Ingen installasjon av programvare behøves –Fire Expert er webbasert og kan nås frå alle tilkoblede enheter, uavhengig av operativsystem
  • Lett for administratoren å opprette brukere og håndtere tilganger i systemet.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com