Enklere å spare energi og sikre optimalt inneklima

Swegon har sendt ut et nyhetsbrev hvor de i en artikkel omtaler WISE, et system for behovsstyrt ventilasjon som omfatter fysiske produkter, styresystem og kommunikasjon. Det har blitt enklere enn noensinne å spare energi og sikre et optimalt inneklima, skriver Swegon.

0

Dette skal ha fordeler gjennom hele byggeprosessen, og selskapet har punktvis satt opp dette på denne måten:

 1. Valg av system
  Swegon har et bredt utvalg av produkter, slik at du enkelt kan vurdere hvilken løsning som vil fungere best for deg, tidlig i prosessen. Swegon ESBO hjelper deg å beregne energiforbruk og effekt, slik at du får et godt beslutningsgrunnlag helt fra begynnelsen.
 2. Prosjektering
  Enten du er ute etter en vann- eller luftbasert løsning, blir prosjekteringen mye enklere med den nye programvaren IC Design.
 3. Installasjon
  Systemets produkter kommuniserer trådløst. Det gir enklere installasjon og eliminerer risikoen for feilkobling. Så sant du installer rett produkt på rett sted, sørger WISE-systemet for å tilordne den funksjonen som er spesifisert i IC Design til det enkelte produktet.
 4. Idriftsetting og innjustering
  Når alle komponentene er installert, skannes kodene deres, og komponentene kobles digitalt til den rollen de skal ha i systemet. Ved oppstart konfigureres hver enkelt komponent automatisk. Det sparer deg for tid og eliminerer risikoen for manuelle feil.
 5. Drift
  SuperWISE-grensesnittet gir fullt overblikk og fullstendig kontroll over systemet. Hvis lokalene bygges om, og for eksempel en vegg blir fjernet, kan komponentene raskt og enkelt tildeles nye roller direkte fra grensesnittet.

Et komplett system

Den nye generasjonen WISE gir maksimal frihet til å kombinere de produktene som egner seg best i hvert enkelt rom. I stedet for å ta utgangspunkt i komponenter og deretter sette dem sammen til et system, blir systemet laget med utgangspunkt i behovet i hvert enkelt rom.

Dette er mulig takket være fleksible produkter og trådløs kommunikasjon og ikke minst produktvalgprogrammet IC Design og brukergrensesnittet SuperWISE.

Driftssikker trådløs kommunikasjon

For at systemet skulle bli så smidig som mulig å designe, installere og idriftssette, tok vi i bruk det siste nye innen trådløsteknologi. Med Swegons patenterte løsning oppnår du maksimal driftssikkerhet og systemintegritet, skriver selskapet i nyhetsbrevet.

Imponert av Swegons mot
– først ute med trådløst for en hel eiendom

Rolf Sørlie hos Swegon demonstrerer systemet på en skjerm. Foto: Hilde Kari Nylund