Futurehome på Eliaden i 2016, og er på plass igjen i mai 2018.

Får vondt i magen av nye hus uten smartenheter

Spår 200-dobling for smarthus

0

– Jeg får vondt i magen når nye hus bygges ut uten smartenheter, sier FutureHome-gründer Sigbjørn Groven.

– Hvorfor man skal ha smarthus? Spør heller hvorfor man ikke skal ha det. Jeg vil sammenligne det med mobiler før smarttelefonene kom. Da visste man ikke hvor enkelt man kunne ha det, sier Sigbjørn Groven, markedssjef og én av fire gründere i FutureHome.

Dingsene snakker sammen

I tirsdagens utgave av Finansavisen kan vi lese at FutureHomes forretningsidé er å lage et brukervennlig smarthussystem som er enkelt for en elektriker å installere. Bedriften lover å få dingsene til å snakke sammen via en hub, det vil si en hvit liten plastboks. Bedriften har også laget en app som gjør at lys, varme, dørlås, røykvarsler eller vannlekkasjesensor kan overvåkes og styres.

Ståle Kyllingstads IKM Invest gikk i 2015 inn med seks millioner i FutureHome, med en prising på 50 millioner kroner, ifølge Stavanger Aftenblad. Alt i alt har gründerne, IKM og andre lokale investorer spyttet inn 18 millioner kroner i flere emisjoner. IKM Gruppen er en stor leverandør til olje- og offshoreindustrien.

15 millioner i 2017

I 2017 ligger selskapet an til å få en omsetning på rundt 15 millioner kroner, altså en dobling av nivået i fjor, skriver Finansavisen. Omsetningen kommer dels fra sluttkunder som bestiller utstyr, og dels fra elektrikere.

FutureHome installerte over 1.200 i norske hus i fjor, og ordrereserven for 2018 er på 3.000.

– Om fem år hadde det vært kjekt å ha 250.000, sier Groven.

– En 200-dobling?

– Ja. Men vi har fått mye på plass nå som åpner for ytterligere vekst. Vi har investorer og en nasjonal avtale med Bravida, noe som gjør oss landsdekkende. I en del nye boligprosjekter er smarthusteknologi etter hvert blitt en selvfølge. Jeg får vondt i magen når nye hus bygges ut uten smartenheter, avslutter Groven.

Betaler mer for bolig med smarthusløsninger

Ann-Katrin Pedersen, markedssjef Onninen AS.