Direktør for GK Sikkerhet, Svein H. Dahle.

Sikkerhet skal sikre kundene og sikre GK kunder

I fjor avslørte norske myndigheter 22.000 dataangrep

0

Flere fag under GK-paraplyen og bedre muligheter til å holde på kundene etter at byggeprosjektet er ferdig. GK Sikkerhet skal sikre kundene og sikre GK kunder.

– Terrortrusler, ran, innbrudd og hærverk er et økende samfunnsproblem, og i fjor avslørte norske myndigheter 22.000 dataangrep, påpeker Svein H. Dahle.

Han er ikke i tvil om hvorfor sikkerhet er det riktige stedet å satse for GK.

– Politiet og forsvaret er ikke i stand til å sørge for sikring av bygg. Forretningsmulighetene er enormt mange, mener den ferske direktøren for GK Sikkerhet.

Aktuelle forretningsområder er for eksempel adgangskontroll, innbruddsalarmer og kameraovervåking. GK Elektro leverer dette i dag som del av en elektroentreprise. Byggautomasjon leverer også, via tredjepartsleverandører.

– Men etter at et prosjekt er levert, er det fortsatt utfordringer vi kan løse for kunden, og den businessen mister GK i dag, sier Dahle.

Totalteknisk

I neste omgang vil han levere løsninger som kan administrere systemene som kommer fra andre leverandører, slik at alt kan samles på ett sted.

– Flere og flere kunder ønsker en totalteknisk leverandør for alle installasjoner i et bygg. Det vil være naturlig at GK integrerer øvrige tekniske installasjoner inn i toppsystemet. Totalentreprenører som Skanska og Hent vil ha alt hos en leverandør. Da slipper de bryet med mange ledd å forholde seg til. Og ikke minst kan leietager og byggherre få alle de tekniske installasjonene sine integrert i ett og samme system, sier han.

Standardiserer

Det betyr at GK Sikkerhet skal arbeide tett sammen med GK Elektro og byggautomasjon i GK Inneklima.

– Vi har tegnet en partneravtale med Assa Abloy, som er verdensledende innen døråpningssystemer og i toppen av Forbes-listen over verdens mest innovative selskaper. Med systemene deres kan vi dekke det minste anlegget til en bedrift med få ansatte like så vel som store, gedigne anlegg, konstaterer Dahle.

15.000 kunder

GK Sikkerhet er i gang med å rekruttere egne prosjektledere og teknikere. Samtidig blir montørene i GK Elektro viktige samarbeidspartnere.

– Hvor mye av omsetningen som kommer til å være basert på internt kryssalg i forhold til eksternt salg vet vi ikke ennå. Men det er nok mange av GKs eksisterende kunder som etterspør vår kompetanse. Vi har 15.000 kunder i installert bygningsmasse som vi innenfor sikkerhet har gjort lite med, påpeker Svein H. Dahle.

GK kjøper sikkerhets-selskapet Jotel AS

Svein H. Dahle ansatt som administrerende direktør i GKs nyetablerte selskap GK Sikkerhet AS.