På konferansen vil det pekes på hvordan næringen kan digitalisere sine prosesser og hvorfor buildingSMART er den naturlige og nøytrale arenaen.

Vil se åpenBIM i en større sammenheng

buildingSMART-konferansen 17. og 18. april

0

– På årets konferanse vil vi forsøke å se åpenBIM i en større sammenheng, løfte blikket og ikke bruke forstørrelsesglass på den enkelte standard eller det enkelte verktøy. Vi vil se mer på hvordan åpenBIM gagner hele virksomheten og alle prosessene i et livsløpsperspektiv, sier daglig leder i buildingSMART Norge, Anstein Skinnarland. 

Det skjer veldig mye på mange plan i 2018. Ikke minst når det kommer til å knytte de mange og gode digitaliserings-initiativene sammen, skriver bulidingSMART i invitasjonen til årets konferansen den 17. og 18. april.

På konferansen vil de peke på hvordan næringen kan digitalisere sine prosesser og hvorfor buildingSMART er den naturlige og nøytrale arenaen som gjør innovasjonen mulig. En utvikling og innovasjon som er tvingende nødvendig for å nå målene for effektivisering og bærekraft satt av en samlet byggenæring i «Digitalt veikart.»

Bredde og balanse

Ved å ha et fugleperspektiv vil de i år gå for større bredde, flere på scenen samtidig og dermed færre foredrag og et rolig tempo i avviklingen av konferansen. Programmet på hoveddagen (17/4) vil bli delt inn i fire hovedsesjoner viet temaene:

  • BIM i et virksomhetsperspektiv – her ser de nærmere på hvordan store og små eierorganisasjoner nyttiggjør seg digitaliseringen for hele virksomheten og i hele livsløpet til deres anlegg eller eiendom.
  • BIM for infrastruktur – hvor de sammen med blant andre Norconsult og BaneNor ser på IFC alignment, modenhet, hva – og ikke minst hvordan – man allerede i dag kan ta i bruk IFC for infrastruktur.
  • Hvorfor innovasjon? I denne bolken vil de se på BIM i litt uvante sammenhenger. Blant annet kommer Human Innovation-cluster og vi vil få høre om hvordan man kan innovere, endre og digitalisere sammen i et prosessperspektiv, ved å eksperimentere, involvere og utvikle kulturer.
  • BIM brukt i produktsøk, varehandel og logistikk –  det har skjedd mye innen «supply chain» det siste året. For å få et bredt perspektiv vil de gjennomføre sesjonen som en Pecha Kucha med mange kjappe, konsise og morsomme foredrag.

buildingSMART Norge-konferansen blir ny og annerledes i 2018. Både når det kommer til format og innhold. Konferansen flyttes til et av sentrums flotteste hoteller – nærmere bestemt Radisson Blu Radisson Hotell ved slottsparken – og vi utvider med en halv dag. Vi har også gleden av å invitere alle deltagende til helaftens middag med prisutdeling den 17. april.

Meld deg på her!  eller Meld deg på som sponsor og utstiller

buldingSMART søker idéskapere for de mest oppegående BIM-hoder