NHO-sjef Kristin Skogen Lund trekker frem Sweco som et eksempel til etterfølgelse, når hun i en rekke fora har snakket om viktigheten av å rekruttere flere høyt utdannede kvinner til privat sektor.
I anledning kvinnedagen har NHOs administrerende direktør blant annet uttalt seg til Dagsavisen og Dagens Næringsliv om at kvinner med høyere utdanning langt oftere velger å jobbe i det offentlige enn i det private næringslivet. I tillegg til at kvinnene selv må få øynene opp for mulighetene i privat sektor, mener hun at private bedrifter også har et ansvar. I den forbindelse trekker hun frem Sweco som eksempel på et selskap som har tatt riktige grep.
-I ingeniørfirmaet Sweco var det lenge stor overvekt av mannlige ingeniører, men etter at ledelsen erkjente at de ville trenge mange ingeniører fremover, gjaldt det å rekruttere så bredt som mulig. De tilrettela for fleksibilitet og for bevisst å søke etter kvinner. Dessuten oppfordret de fedre til å ta lang foreldrepermisjon, noe som har gjort at de i dag har økt kvinneandelen sin kraftig. Menn og kvinner stiller likt hos Sweco, skriver Skogen Lund i DN.
Landets fremste teknologi-kvinner
Budskapet ble gjentatt da hun sto på talerstolen under kåringen av Norges fremste teknologi-kvinner. Der ble Swecos landskapsarkitekt Guro Emilie Næss Sverreng kåret til en av landets beste fagledere, som eneste vinner fra et rådgivende ingeniørselskap.
– Det er kjempestas å bli lagt merke til. Jeg blir stolt av å jobbe et sted som trekker frem kolleger de mener er flinke. Som kvinne har man mange muligheter, og det handler om å ta de mulighetene som kommer, sier Næss Sverreng.
Kåringen er utarbeidet av NHO-organisasjonen Abelia og ODA-nettverket, Nordens fremste møteplass for kvinner i tech. Formålet med å kåre Norges 50 fremste teknologi-kvinner er å løfte frem kvinner i en bransje der de er i mindretall.
Swecobygget i fokus, erfarings-overføring
fra drift til neste prosjekt
