Amin Haddadi (34 år) i Multiconsult. Foto: Vegard Giskehaug

Også i år satser unge ingeniører på europatittel

God miks av ingeniørerfaring fra bygg- og eiendomsledelse

0

Amin Haddadi (34 år) og Stanislas Merlet (32), begge hos Multiconsult og Fredrik Skaug Fadnes (32 år) hos Norconsult er alle nominert til å delta i finalen i pan-europeiske ingeniørkonkurransen EFCA Young Professionals. Disse har en god mikstur av ingeniørerfaring fra bygg- og eiendomsledelse.

Rådgivende Ingeniørers Forening (RIF) har nominert fem nordmenn til den pan-europeiske ingeniørkonkurransen EFCA Young Professionals. Nordmennene er dermed i finalen om tittelen som Europas mest talentfulle ingeniør. For to år siden ble Arnt Gunvald Fredriksen kåret til Europas nest mest talentfulle ingeniør, mens Sigurd Løvfall fra Sweco fikk hederlig omtale fra juryen i fjor.

– I år har vi hele fem norske kandidater med i finaleheatet og satser på at Norge tar rent bord under konkurransen. Så gode er de norske kandidatene, uttaler en optimistisk Liv Kari Skudal Hansteen, adm. direktør for RIF.

European Federation of Consulting Engineers Associations (EFCA) er den europeiske foreningen for rådgivende ingeniører. RIFs administrerende direktør er visepresident i foreningen som hvert år kårer de mest talentfulle rådgivende ingeniørene i Europa.

Amin Haddadi (34 år) i Multiconsult er i innspurten av sin doktorgrad ved NTNU i tilknytning til forskningsprosjektet OSCAR (www.oscarvalue.no) og har jobbet med eiendomsledelse i avdeling for spesialrådgivning hos Multiconsult siden 2012. Han er sivilingeniør fra NTNU i Bygg- og miljøteknikk og har tidligere jobbet som prosjektleder og spesialrådgiver innen usikkerhetsanalyse og usikkerhetsstyring.

Han skrev sin masteroppgave om usikkerhetsstyring fra eiers perspektiv i tilknytning til forskningsprosjektet PUS og hans doktorgrad har tatt for seg Verdiskaping i byggeprosjekter fra bruker og eiers perspektiv.

Amin har hatt en sentral rolle i OSCAR-prosjektet. Målet med prosjektet var å utvikle kunnskap, metoder og analyseverktøy som muliggjør optimalisering av utformingen av bygg, slik at bygget kan bidra til god verdiskaping for eiere og brukere gjennom dets levetid. Amins forskningsbidrag har vært kritisk til suksessen for dette prosjektet. De siste fem årene har Amin skrevet og bidratt i en rekke artikler i anerkjente magasiner og journaler, og presentert sin forskning på flere store internasjonale konferanser.

Stanislas Merlet (32) – Multiconsult

Stanislas Merlet (32) hos Multiconsult. Foto: Hampus Lundgren.

Stanislas Merlet (32) hos Multiconsult har en mastergrad i fornybar energi fra Frankrike og Spania. Før han kom til Norge arbeidet han med prosjektutvikling og bygging av solkraftverk i Frankrike. Hans bakgrunn og erfaring har vært svært nyttig i oppbyggingen av et gryende solcellemarked i Norge.

Stanislas har bistått med sin kompetanse både som veileder for flere mastergradsstudenter ved blant annet NMBU og NTNU og han har organisert og gjennomført kurs i systemsimulering gjennom Solenergiforeningen. Han er en mye brukt foredragsholder på flere konferanser og har publisert en poster på verdens største solcellekonferanse EUPVSEC.

Stanislas’ både brede og dyptgående kompetanse bidrar til å løfte kunnskapsnivået i det norske solenergimiljøet opp til et internasjonalt konkurransedyktig nivå. Det gir seg uttrykk både gjennom internasjonale publikasjoner, men også gjennom Multiconsults oppdrag i Afrika og Asia. Han har også ved flere anledninger blitt intervjuet som fagekspert i norske medier. Samtidig har han vært sentral i realiseringen av komplekse solenergiprosjekter i Norge, som for eksempel Powerhouse Brattørkaia, ASKO Vestby, m.fl. Stanislas har en sterk rolle i arbeidet som gjøres i Solenergiklyngen og OREEC hvor han har deltatt aktivt siden oppstarten. I tillegg sitter han i styret til Norsk Solenergiforening, hvor han også bidrar på de arrangementene som Solenergiforeningen gjennomfører. Han har også ved flere anledninger deltatt i prosjekter for Ingeniører uten Grenser. I 2017 ble han kåret til Årets Unge Rådgiver av Rådgivende Ingeniørers Forening.

Fredrik Skaug Fadnes (32) – Norconsult

Fredrik Skaug Fadnes (32 år) hos Norconsult oppnådde svært gode akademiske resultater da han tok sin M.Sc. Energy and Environmental Engineering ved NTNU. På hovedoppgaven som handlet om  kalkulering av partikkel sammensetning ved bruk av statiske og dynamiske modeller fikk han karakteren A.

Umiddelbart etterpå begynte han i 2011 i Norconsult, hvor han fra første dag viste et stort potensial og en enorm lærevillighet i oppgavene han ble tildelt.

Fredrik har raskt avansert som rådgiver og er også en etterspurt foredragsholder innenfor energifeltet, blant annet på Varmepumpekonferansen 2018 og energiforumet til Norwegian Alliance for Green Buildings. Fredrik spilte en avgjørende rolle i Norconsults Triangulum-prosjekt for Stavanger Kommune, et prosjekt som allerede har fått to priser.

I tillegg har RIF nomonert to kandidater innenfor infrastruktur og jernbane, Petter Røe Nåvik (30) hos Sweco Norge AS og Thomas Angeltveit (29) hos Norconsult.