Temperaturkontroll og rutinehåndtering er blitt enda enklere

IWMACs CheckPoint 2.1

0

Bedre temperaturkontroll, tydeligere oversikt over gjøremål, klarere rutiner for avvikshåndtering og redusert varetap. Dette er noen av godene du får med CheckPoint fra IWMAC. Nå har vi oppgradert verktøyet slik at du får enda mer ut av det.

IWMAC jobber kontinuerlig med å forbedre verktøyene sine, og nå har 2.1-utgaven av CheckPoint kommet. Mens du tidligere måtte ha temperaturkontroll for å bruke verktøyet, kan du nå bruke rutinemodulen uten å benytte temperaturmodulen. Dessuten er modulen forbedret for at bedrifter enklere kan holde styr på daglige så vel som årlige rutiner.

Bedre løsninger for rutiner og avvikshåndtering

– Vi husker gjerne det vi må gjøre hver dag, men glemmer fort det vi ikke gjør så ofte, som tømming av farlig avfall eller medarbeidersamtaler, sier Key Account Manager i IWMAC, Marte Engdal.

CheckPoint 2.1 åpner for at hver bruker selv kan legge inn gjøremål og forklaringer på hvordan de utføres. I tillegg kan organisasjonen fra sentralt hold tilføye rutiner som skal gjelde alle avdelinger. Dette er nyttig for alt fra bensinstasjoner til sykehus.

2.1-oppdateringen tar større hensyn til hendelser som kan forstyrre rutinene. Med funksjonen soft deadline kan tidsfristen utsettes ved akutte hendelser som sykefravær. Det er også mulig å endre innstillinger for pushvarsler, slik at hver bruker selv kan bestemme om påminnelsene skal komme et kvarter eller fem timer før oppgaven må fullføres.

– Det er erfaringene fra brukerne som til sjuende og sist avgjør hvordan vi videreutvikler verktøy som CheckPoint. Tilbakemeldinger er gull verdt, og vi tar alle på største alvor, sier Engdal.

Full kontroll døgnet rundt

Butikksjef Izabela Stefaniszyn ved Shell 7/11 Sandnes er blant dem som kjenner CheckPoint godt. Hun innførte verktøyet for å få en trygg løsning for temperaturkontroll, men bruker det i dag til mye mer enn det.

– Vi bruker CheckPoint til alt fra risikovurderinger til daglige plikter og gjøremål. Etter at vi fikk verktøyet har standarden på stasjonen økt betydelig, fastslår Stefaniszyn.

Hun sier det var utfordrende å ha kontroll på rutinene tidligere. Papirene fløt og permene hadde varierende grad av system. Nå har hun derimot stålkontroll – uansett hvor hun er og hva klokka måtte være.

– Jeg ser hvilke plikter som er utført og av hvem, og jeg får varsel hvis en oppgave ikke er gjort. Livet er lettere med CheckPoint, og jeg går ikke tilbake til en hverdag uten. I tillegg blir vi mer miljøvennlige med verktøyet, både fordi vi bruker mindre papir og har redusert varetapet, sier butikksjefen.

CheckPoint på 200 Circle K-stasjoner

Etter halvannet år med CheckPoint kan også Circle K melde om bedre arbeidsflyt. De var de aller første som begynte med CheckPoint, og i dag bruker 200 stasjoner verktøyet for å håndtere temperaturer, rutiner og avvik.

– Vi merket fort at vi virkelig hadde behov for et verktøy som dette. Jeg vil ikke tilbake til en arbeidshverdag uten CheckPoint, sier stasjonsdriver ved Circle K Tunga, Emil Skjelstad.

Stasjonssjef Roger Svaan ved Circle K Klett vil trekke frem historikkfunksjonen på CheckPoint som svært nyttig.

– Å lete etter papirer i skuffer, skap og permer når Mattilsynet dukker opp hører fortiden til. Med CheckPoint vil Mattilsynet få bekreftet at vi har et solid system for temperaturkontroll og rutinehåndtering.

Slik fungerer CheckPoint
CheckPoint er kontrollstyrt, og kommer i 3 versjoner. Hver av dem er tilpasset ulike funksjoner i organisasjonen.Probe – for alle ansatte
CheckPoint Probe er for nettbrett, og alle ansatte i bedriften har tilgang. Her får brukeren oversikt over og påminnelser om daglige rutiner. Ved avvik får de veiledning om tiltak.

Manager – for avdelingsledere/IK-Matansvarlige
CheckPoint Manager er en mobilapp for IK-Matansvarlig, butikksjefer eller avdelingsledere. Alt i Probe gjenspeiles her, og det kommer varsel om avvik og rutiner som ikke er fulgt.

Dashboard – for toppsjefer
CheckPoint Dashboard er en webløsning som lager rapporter til IK-Matansvarlig, butikksjef og andre i administrative roller. Rapportene inneholder all dokumentasjon Mattilsynet trenger. Det er også mulig å sammenligne de ulike avdelingene i bedriften.