Fortsatt vil levering av fyringolje kune skje etter 1. januar 2020, så sant det er biofyringsolje.

Det blir ikke slutt på utkjøring av fyringsolje

Lovlig også etter 1. januar i 2020

0

Du kan fortsatt bruke fyringsanlegget fullt lovlig etter 1. januar i 2020, påpeker BLM Transport i en pressemelding. De har sammen VV Teknikk og Ango fyringsservice konvertert flere fyringsanlegg fra fossilt drivstoff til biofyringsolje.

Fra og med 1. januar 2020 trer det nasjonale forbudet mot oljefyring i kraft noe som innebærer at privatboliger, borettslag/sameier og næringsbygg må finne andre alternativer.

Det vil imidlertid ikke bli forbud mot fyringsanlegg dersom det brukes et bioprodukt.

– BLM Transport har de siste årene samarbeidet med VV Teknikk og Ango fyringsservice med å konvertere flere fyringsanlegg fra fossilt drivstoff til biofyringsolje med svært gode resultater. Som Preem forhandler kan vi tilby Preem sine bioprodukter som garantert er fri for palmeolje samtidig som det også finnes bioparafin/HVO tilgengelig på markedet», sier daglig leder Øyvind Larsen i BLM Transport. Selskapet har vært leverandør av drivstoff til næringsliv og kommuner og fyringsolje til private husholdninger siden 1970 tallet.

BLM Transport som er leverandør av fyringsolje til private husholdninger i Østfold og Follo regionen kan i samarbeid med Preem tilby biofyringsolje til bruk i fyringsanlegg.

Preem er Sveriges største drivstoffselskap og har vært etablert på det norske markedet siden september i fjor. Selskapet er godt posisjonert som en sterk og viktig aktør i omstillingen mot et bærekraftig samfunn med nye og miljøvennlige løsninger.

Militærleir kaster ut oljefyrt varmesentral med flisfyringsanlegg