Innovative byggherrer forventer løsninger fra rådgivere og leverandører

Byggherrenes scene på Eliaden

0

Neste uke er det Eliaden i Lillestrøm. Et av delarrangementet er Byggherrenes scene hvor fire eiendomsselskaper går på scenen og stiller spørsmål til systemleverandører. Eiendomsnæringen har behov for leveranser av tekniske installasjoner som fører til rasjonell drift – bærekraftig, miljømessig, økonomisk med høy komfort og sikkerhet.

På Byggherrenes scene kan du møte innovative byggherrer, slike som Kjeldsberg Eiendom, DNB Næringseiendom, Höegh Eiendom og Oslo kommune Omsorgsbygg. De entrer scenen med sine behov og rådgivere og leverandører presenterer sine forslag til løsninger.

Kjeldsberg Eiendom trekker frem Prosjekt Lysgården om hvordan rigge seg for å åpne for senere implementering av fremtidens teknologi inkludert IT-sikkerhet og personvern. Det er  Harald Bjørlykke hos Kjeldsberg Eiendom som har regien på denne delen.

De digitale løsningene i Lysgården – http://www.lysgarden.no/ – gir mulighet for deteksjon av ansattes bevegelser i bygget. Hvilke muligheter gir dette for optimalisering av bygningsdrift. Hvilke utfordringer står en ovenfor når det gjelder personvern/sikkerhet og hvordan kan disse håndteres. Stig Tore Røe i Siemens svarer på denne utfordringen.

Alle ansatte i bygget gis tilgang til å påvirke eget innemiljø gjennom app-styring av belysning, temperatur og luft. Dette kan isolert sett gi økt energiforbruk. Hvilke tiltak og incitamenter kan benyttes for å stimulere til energisparing? Her er det Michele Bonafede i Siemens som svarer.

DNB Næringseiendom har tema merverdien for eiendomsselskapet ved digitalisering. Erlend Simonsen hos DNB utfordrer Roar Johannesen fra GK Inneklima og Marius Bremseth fra IWMAC svarer.

Höegh Eiendom tar opp kognitive bygg og behovet for en standard for smarte bygg/ næringsbygg/kontor og da designbehov på brukerens premisser og verdiskaping i en app. Dette står Erik Ryttervold Kvamshagen for og Nariman Fakhraee i Schneider Electric og Christian Søgaard i Designit må komme opp med de gode svarene.

Oslo kommune Omsorgsbygg har satt som tittel på sitt innlegg: Hvordan få smart teknologi til å fungere i et helsebygg hvor brukeren har svak helse. Det er Flemming Idsøe som stiller spørsmålet. Anne Lene K. Schartum i Telenor og Joachim Stray i Defigo utfordres på dette temaet.

Målgrupper for Byggherrenes scene er byggherrer, private så vel som offentlige, prosjektledere, rådgivere og leverandører av tekniske løsninger.

Dette skjer tirsdag 29. mai med start kl. 13:00 og varer frem til 15:00 i rom E i Norges Varemesse.

Det er ingen deltakeravgift, men påmelding er nødvendig.

Arrangører er Integra, RIF, Grønn Byggallianse, NGBC og VVS-Foreningen

Redaksjonskomiteen som har satt sammen dette arrangementet har vært Roar Smelhus i Rif, Roar Johannesen i GK Inneklima, Thomas Fransrud i VVS foreningen, Kjell Petter Småge i Grønn Byggallianse, Vigdis Sværen i Integra, Arne Eggen i Integra.

Eliaden inviterer til markedsmøte for utstillere

Fra markedsmøtet i 2016.