Fra Eliaden 2018. Foto: Audun Braastad

Eliaden kan måle seg i kvalitet med de største messene i Europa

Eliaden opplevde at særlig populære var seminarene om solstrøm og lagring, elbillading, Byggherrenes scene, Kunstig intelligens og fremtidens industri. Lanseringen av ny NEK 400 samlet over 700 deltagere på onsdag.

0

Eliaden 2018 ble besøkt av mer enn 19 000 personer som fikk oppleve 12 000m2 med stands av meget høy kvalitet presentert av 298 utstillere. Det ble arrangert 56 seminarer pluss en rekke mindre foredrag – alt med høy kvalitet og med meget stor oppslutning.

I en pressemelding skriver arrangøren at kvaliteten på utstillingen har aldri vært bedre enn i 2018, og Eliaden kan måle seg i kvalitet med de største messene i Europa.

Kompetanse og ny kunnskap er det viktigste innhold på Eliaden. Det er lagt ned mye ressurser både fra oss som arrangør, utstillerne selv og samarbeidende organisasjoner for å skape et bredt tilbud av seminarer og foredrag. Det var derfor svært gledelig å se smekk fulle seminarrom og ståplasser ved de åpne scenene på dag 2 av Eliaden.

Særlig populære var seminarene om: Solstrøm og lagring, elbillading, Byggherrenes scene, Kunstig intelligens og fremtidens industri. Bare lanseringen av ny NEK 400 samlet over 700 deltagere på onsdag.

Ove Guttormsen, Nelfo-direktør og styreleder i Elektroforum pekte på at det ligger et stort markedspotensial for elbransjen i den omleggingen samfunnet står overfor, innenfor alt fra elproduksjon og distribusjon til smarte bygg og byer, smart industri og elektrisk transport. Maritime og marine næringer blir også et viktig marked, i tillegg til lokal energiproduksjon og lagring, konstaterte han.

– Når vi ser på utstillingene her ute i hallene, ser vi tydelig at fokus i stor grad er vridd fra produkter til løsninger.

298 utstillere mobiliserte virkelig for å gjøre Eliaden 2018 til den beste “ever”:

Produkter, løsninger og tjenester ble presentert på flotte stands av engasjerte og dyktige fagfolk, sier prosjektdirektør Svein Arnesen.

Tradisjonen tro var det kåring av beste stands. I klassen over 50 kvm vant Elko AS og i klassen under 50 kvm stakk Plejd AB av med prisen. Hederlig omtale av stand gikk til Eaton, DEFA AS, Leteng AS, Theben AG.

 

Foto: Audun Braastad