Jostein Markussen, teknisk selger i IWMAC.

IWMAC satser på frihet og fleksibilitet

Varme, kjøl og frys

0

Innen varme, kjøl og frys finnes det nesten like mange systemspråk som det finnes leverandører. – Bare én løsning kan snakke med så godt som alle, sier Jostein Markussen, teknisk selger i IWMAC.

– Sjansen er stor for at vår plattform kan kommunisere med ditt eksisterende system. Det gir deg helt unik fleksibilitet, sier Markussen.

-Det finnes langt mer enn ett system for energistyring av bygg og anlegg. Disse systemene snakker ulike språk, og det kan gjøre det vanskelig å integrere gammelt og nytt. Dette løser IWMAC, sier han.

Mangespråklig problemløser
IWMACs toppsystem kan kommunisere med rundt 20 ulike protokoller. Det er unikt i bransjen. Det betyr for eksempel at du kan kombinere gamle systemer med nye:

– Dette svarer også til et behov vi ser ute i markedet. Ofte skal en gammel del av et bygg pusses opp, men så vil de samtidig ha kontroll på det gamle. Eller så har de et gammelt bygg, men vil ikke ta seg råd til å bytte til bare nye deler. Vi løser alt det, og har til nå integrert cirka 3500 forskjellige kontrollere, forteller Markussen.

Han mener IWMAC først og fremst er en problemløser:

– Vi håndterer kommunikasjonen mellom det gamle og det nye. Vi legger logiske funksjoner på toppsystemet IWMAC, og vi tar oss av oversettinga. IWMAC er både brobygger og tolk, men det koker ned til å løse et problem. Ting skal bli både enklere og bedre.

Et besparende system
Et slikt system gir flere fordeler. For det første kan du spare mye penger ved å slippe å måtte bytte ut alt i anlegget. Det gir lengre levetid, og du vil også kunne unngå store kabelstrekk.

– Ofte er alternativet å strekke en kabel på tvers av bygget, gjerne flere hundre meter, for å få signalet over. I stedet tar vi dataen fra det gamle og deler det innad i bygget, uavhengig av protokoll og leverandør, sier Markussen. Han forklarer at det gir kunden bedre muligheter til å energieffektivisere også den gamle delen.

– Vi ser på energiforbruket i hele bygget og styrer det gamle systemet på samme måte som det nye. Vi skal optimalisere og spare penger for kunden.

– En ufarlig tredjepart
Med IWMAC står kunden fritt til å velge leverandørene de selv ønsker, både når det gjelder automatikk, ventilasjon eller energimålere. Det hender til og med at konkurrenter kommer til IWMAC for å løse integrering mot gamle systemer.

– Vi blir oppfattet som en ufarlig tredjepart, og det er vi også. Blir du uvenner med dagens servicepartner og vil finne en ny, vil IWMAC alltid være der, sier den tekniske selgeren.

IWMAC er et helnorsk system, og Markussen forteller at de har bortimot 20 utviklere, alle plassert i Trondheim, som kontinuerlig utvikler drivere og støtte for nye protokoller.

– IWMAC lager systemer du ikke visste du trengte, men som er til stor hjelp for driftere og vaktmestere. Vi ser hele tiden fremover fordi vi har en ambisjon om alltid å være her, sier han og avslutter:

– Det er tross alt morgendagens systemer vi utvikler.

– Økt bruk av standarder for ferdigstillelse
og igangkjøring reduserer feilmarginen