Siemens Bygg+
Turid Rønning Sales Manager hos Siemens Building Technologies er godt forberedt til faglig hopp i Popsenteret i Oslo i september. Foto: Privat

Siemens Bygg+ klar for det store faglige spranget

Popsenteret i Oslo i september

0

Det er Siemens Bygg+ 2018 som også arrangerer en faglig sammenkomst i Popsenteret i Oslo, mye likt det de skal ha i selveste Rockheim i Trondheim i august. Her kan du møte byggeiere, eksperter og kollegaer i bransjen. Du får et innblikk i hvordan de bruker digitale verktøy i sine nye prosjekter og til å gjøre dagens bygg smartere.

-Siemens har hatt slike sammenkomster som dette gjennom flere år. Nå kort etter Trondheim blir det i Oslo. Vi vil samle rådgivere, konsulenter, driftere, byggherrer og andre i bransjen, sier Turid Rønning Sales Manager Siemens Building Technologies.

-Hva er formålet med slike arrangementer?

-Vi ser bransjetreff innenfor bygningsteknologi som mer og mer viktig. Det skjer mer nå enn på lenge. Behovet for å forstå den verden vi går inn i er avgjørende om vi klarer å følge med. Vi er i en brytningstid.

-Nå skjer en sammensmelting av ventilasjon, adgang, lysstyring, solskjerming, varme, kjøling mer mer. Vi tenker at bransjen trenger slike treff, og utveksle informasjon og få impulser og siste nytt..

-Vi ser også at flere fag fokuserer mot dette ene; smarte bygg. Og i dette er personvern viktig oppe i dette.

-Litt frisk profil Siemens markerer her, med Rockheim i Trondheim og Popsenteret i Oslo?

-Vi vil ut av eget hus, og ofte er vanlige konferansesentra litt kjedelig. Musikk og teknologi har vært i godt samspill gjennom mange år, så kanskje ikke så unaturlig, sier Turid Rønning, og legger til at størrelsen på Popsentret gir deltakerne sjansen til å oppleve atmosfæren av musikk og teknologi.

Siemens Bygg+ program

Arrangementet har et omfattende program. Det starter med Anne Marit Panengstuen, adm direktør, Siemens Norge som vil snakke om «Innovasjonene som endrer bruken av bygget ditt».

Politiet kommer også på banen. Sigve Røger, politioverbetjent, Seksjon for digitalt politiarbeid i Oslo politidistrikt skal snakke om «Sikkerhetsutfordringer i et teknologidrevet samfunn».

 «Hvordan optimalisere bygget ved å integrere vann, varme og sanitær», et innlegg som holdes av Øystein Kjellsen, adm direktør, VBKjeden.

Frode Juliussen, Key Account Manager hos Siemens Financial Services har følgende tittel på sitt innlegg: “Gjør investeringer i bygget ditt uten å øke kostnadene.»

Enovas rådgiver Anders Solem vil snakke om nye støtteordninger for bygg med fornybar energi.

Munch-museet – Kunst og bygg i verdensklasse er også tema, ved Jard Bringedal, ÅF Advansia. «Digitalisering i hele byggets levetid Anett Andreassen, leder Digibygg, Statsbygg.

Knut Arne Finsmyr, Customer Service Manager hos Siemens presenterer «Service og modernisering som bygget ditt selv ber om.»

Til slutt er tema «Fremtiden for dine bygg», og dette tar Urban Hedman, divisjonsdirektør hos Siemens seg av.

Som nevnt skjer Siemens Bygg+ i Oslo, i Popsenteret torsdag 6. september 2018 mellom kl 9.30-16.00. Popsenteret ligger for øvrig i Trondheimsveien 2/Schous Plass. Påmeldingsfrist er torsdag 30. august og påmelding sendes per epost til Turid Rønning hos Siemens, turid.roenning@siemens.com

Popsenteret er et museum og opplevelsessenter som holder til på Grünerløkka i Oslo, og er stedet for deg som ønsker å vite mer om og oppleve norsk populærmusikk på en helt ny måte.

Senteret består av fire etasjer og tilbyr både digitale installasjoner, temautstillinger og interaktive opplevelser som Artiststasjoner og Tidsmaskin.


……… .

Verd å vite: ITBaktuelt.no er Norges eneste helt dedikerte magasin for ITB-kompetanse, Integrerte Tekniske Bygningsinstallasjoner

Hvordan skaper du størst mulig verdi i byggene dine?

Rockheim i august vil gi mange svar på sentrale spørsmål. Foto: Wikipedia/Rockheim